Kvások je poklad, ktorý uzdravuje

Kvások je poklad v každej kuchyni. Poznali ho už naše babičky, aj ich maminy. Nie je to žiaden novodobý výmysel, ale poklad, ktorý znovu uzrel svetlo sveta poctivej domácej kuchyne.

 Rýchla doba priniesla do našich kuchýň kvasnice, no často to bolo na úkor nášho zdravia. Preto vrátenie tradičného kvásku na naše stoly prináša viac zdravia a aj iné benefity. Zrazu je fuč naše pálenie záhy, nadúvanie, či kožné ekzémy.

Prečo je tomu tak?
Pretože kvások obsahuje na rozdiel od kvasníc (droždia) veľa mikrobioty, ktorá nášmu organizmu pomáha. Táto mikrobiota rozloží všetko zložité v múke tak, aby to bolo pre náš organizmus stráviteľnejšie a prospešnejšie. Droždie toto nedokáže. Droždie len cesto nakyprí, no nič viac. Avšak kvások, ten vyťaží z múky čo najviac. Aj preto hovoríme kvásku, že je pokladom kuchyne. Prináša nielen zdravie nášmu telu, ale i lásku a chuť do našej kuchyne.

Vďaka receptovým pokladom ukrytým v knihe „Kváskovanie 2- Poklady z vašich kuchýň“ je piecť a variť s ním od teraz radosťou. Kváskové chlebíky, pečivo, sladké či slané jedlá, na tom všetkom si odteraz pochutí celá rodina.

90 receptov plných zdravia a chuti dokáže vďaka praktickým fotopostupom v knihe napiecť a navariť aj začiatočník. No táto kniha je viac než knihou: je doslova encyklopédiou či kváskovou abecedou. Okrem kváskových lepkových i bezlepkových receptov nám ponúka aj množstvo praktických rád, skúseností a tipov. Aby práca s kváskovým cestom bola pre nás radosťou, ba často i relaxom.

Kváskovanie vnáša do našich rodín nielen chuť, ale i zdravie a lásku.

Vďaka knihám “Kváskovanie 1- Recepty z kvásku” a “Kváskovanie 2 – Poklady z vašich kuchýň” sa autorkám Daniele Rau a Naty Žúrekovej Štefkovej plní sen, že kvások sa stáva pokladom v každej rodine.

Viac informácií o knihe nájdete tu: http://www.kvaskovanie.sk?a_box=tahh5raz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *