Veľkonočné nátierky – Recept

1
Vyskúšajte najlepšie veľkonočné nátierky.
Vyskúšajte najlepšie veľkonočné nátierky.

Už sú u vás prípravy na Veľkú noc v plnom prúde? Prinášame pár tipov, s ktorými si môžete oživiť sviatočný stôl. Veľkonočné nátierky.

Vyskúšajte tieto veľkonočné nátierky.
Vyskúšajte tieto veľkonočné nátierky.

 Šunkovo-karfiolová veľkonočná nátierka

4 porcie

Ingrediencie:
Šunka – 200 g
Uvarený karfiol – 200 g
Červená cibuľa – 1 malá
Majonéza – 3 lyžice
Nakladaný zelený koreň – 2 lyžice
soľ

Postup:
Šunku a karfiol rozmixujeme najemno. Zmiešame s korením, nasekanou cibuľkou, majonézou a dochutíme soľou.

Vyskúšajte najlepšie veľkonočné nátierky.
Vyskúšajte najlepšie veľkonočné nátierky.

Tuniaková veľkonočná nátierka s olivami

4 porcie

Ingrediencie
240 g tuniaka z plechovky, bez nálevu
70 g čiernych olív bez kôstiek a bez nálevu
3 lyžice majonézy
soľ, čierne korenie
kôra z 1 citrónu

Postup: 
Tuniaka roztlačíme vidličkou a zmiešame s nasekanými olivami. Pridáme majonézu, nastrúhanú citrónovú kôru a dochutíme soľou.

Vegetariánska veľkonočná nátierka.
Vegetariánska veľkonočná nátierka.

Nivová nátierka s hruškami a orechmi – vegetariánska

4 porcie

Ingrediencie:
200 g nastrúhanej nivy
100 g čerstvé hrušky
Šťava z 1 citrónu
2 lyžice majonézy
Orechy (vlašské alebo pekanové)
Brusnice na ozdobu

Postup:
Hrušku nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou, zmiešame s nastrúhanou nivou a majonézou. Ozdobíme nasekanými orechmi a brusnicami.

Matjesová veľkonočná nátierka

4 porcie
Ingrediencie:
100 g matjesov v oleji (bez oleja)
200 g varených zemiakov
1 jarná cibuľka
štipka cukru
3 lyžice majonézy

Postup:
Matjesy rozmixujeme najemno. Zemiaky roztlačíme vidličkou. Zmiešame s nasekanou cibuľkou, majonézou a dochutíme cukrom.  

Veľkoočné nátierky

Artičoková veľkonočná nátierka s vajíčkom – vegetariánska

4 porcie
Ingrediencie:
160 g naložených artičokov (bez nálevu)
4 natvrdo uvarené vajcia
2 lyžice kapár
3 lyžice majonézy
Soľ, čierne korenie

Postup:
Artičoky a vajíčka zmixujeme najemno. Pridáme kapary a zmiešame s majonézou. Ochutíme soľou a čiernym korením. 

Veľkonočné nátierky.

Syrová nátierka s reďkovkami- vegetariánska

4 porcie
Ingrediencie:
Reďkovky -200 g
Tvrdý syr – 200 g
2 strúžiky cesnaku
2-3 lyžice majonézy
soľ

Postup:
Syr nastrúhame nahrubo a reďkovky nasekáme na rezančeky. Zmiešame s prelisovaným cesnakom, majonézou a ochutíme soľou.

cerová nátierka s chilli – vegetariánska

4 porcie
Ingrediencie:

400 g uvareného cíceru bez nálevu (môže byť aj z plechovky)
Zelený hrášok – 1 lyžica
1 strúčik cesnaku
Chilli paprička – 1
Lyžica horčice
3 lyžice majonézy
soľ, čierne korenie

Postup: 

Cícer rozmixujeme najemno. Zmiešame s majonézou. Cesnak roztlačíme so soľou. Zmiešame s hráškom, nasekanou chilli papričkou ochutíme čiernym korením.

Veľkonočná nátierka z koreňovej zeleniny – vegetariánska

4 porcie
Ingrediencie:
Mrkva – 70 g
Zeler -50 g
Petržlen – 50 g
70 g cibule
1 lyžice oleja
Lyžica horčice – 2
2 lyžice majonézy
soľ, čierne korenie
nasekaná pažítka

Postup:

Koreňovou zeleninu nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame najemno. Všetku zeleninu pozvoľna podusíme na oleji domäkka. Necháme vychladiť.

Zmiešame s horčicou, majonézou a ochutíme solí čiernym korením a pridáme nasekanú pažítku.

Foto: http://www.canva.com

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.