Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom – Recept

0
 

Počet kusov: 24
Doba prípravy: asi 30 minút

Potrebujeme:

Na cesto:
60 gramov zmäknutého masla alebo margarínu
25 gramov práškového cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
1 kávovú lyžičku Rumovej arómy Dr.Oetker
1 polievkovú lyžičku mlieka
125 gramov hladkej múky
1 zarovnanú polievkovú lyžičku kakaa

Na náplň:
150 gramov Marcipánu Dr.Oetker

Na ozdobenie:
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
1 balenie Guľôčok dúhových Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
váľok
papier na pečenie

Príprava:

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme rumovú arómu, mlieko, múku zmiešanú s kakaom a ručne vymiešame dohladka.
  1. Na prípravu náplne vytvoríme z marcipánu asi 24 guľôčok. Z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm a nakrájame na štvorce podľa veľkosti marcipánových guľôčok. Každú guľôčku obalíme cestom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 13 minút

  1. Guľôčky necháme vychladnúť.
  1. Na ozdobenie rozohrejeme tmavú polevu podľa návodu na obale, guľôčky polejeme a posypeme dúhovými guľôčkami.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.