Bublanina jahodová – Recept

0

Myslím, že neexistuje jednoduchší koláč na prípravu, ako je bublanina. A pritom je naozaj mnohotvárna a veľmi chutná. Či už použijete čerstvé jahody (ako v tomto prípade) alebo čerešne, marhule, či akékoľvek zavárané ovocie, vždy bude bublanina chutná. Navyše ju takmer každý pozná, už z časov našich babičiek a prechádza generáciami na generáciu. Okrem toho, pri súčasnom trende v zdravom životnom štýle a odmietaniu klasickej múky, prípadne alergie na lepok môžete použiť pre vás prijateľné ingrediencie.

Ja som pripravila bublaninu tak ako kedysi moja stará mama :)

Potrebujeme:
500 gramov hladkej múky
400 gramov práškového cukru
300 ml mlieka
200 ml oleja
4 vajcia
1 kypriaci prášok do pečiva
1/2 kávovej lyžičky sódy bikarbóny.

Postup:
Na prípravu bublaniny nepotrebujete mixér, ak chcete môžete ho použiť, toto cesto je však tak jednoduché, že vám úplne stačí varecha alebo metlička.

  1. Zmiešajte mlieko, olej, vajcia, a potom do tejto zmesi postupne pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec cukor. Všetko zavŕšime kávovou lyžičkou sódy bikarbóny.
  2. Miešame až vymiešame cesto, ktoré vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie.
  3. Navrch naukladáme jahody a medzitým si necháme trúbu rozhriať na 180 C.
  4. Pečieme približne 35 – 40 minút, to, že je bublanina hotová vyskúšame spajdľou.

    A bublanina je hotová. Dobrú chuť :)
Na hotové cesto poukladáme jahody

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.