Čokoládová torta s ovocím – Recept

1

Potrebujeme:
Na cesto:
2 bielka
2 žĺtka
 2 zarovnané polievkové lyžice kryštálového cukru
2 zarovnané polievkové lyžice polohrubej múky
2 lyžičky Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
1 polievkovú lyžicu kakaa (napríklad Holandské kakao Dr. Oetker)

Na krém:
100 gramov horkej čokolády
2 balíčky Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker (alebo 80 gramov)
2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker
200 gramov zmäknutého masla
180 gramov práškového cukru
1 kávovú lyžičku rumovej arómy Dr. Oetker
300 gramov jahôd
100 gramov malín
100 gramov čučoriedok
100 gramov černíc

Na ozdobenie:
Rôzne malé čokoládky a sviečky
Jahody, maliny, čučoriedky, černice
Jahodový džem

Ešte potrebujeme:
tortovú forma (Ø 18 cm)
Mixér

Postup:
1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.

2. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka.

3. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Doba pečenia: asi 25 Minút
(25 minut každý korpus)

4. Tento postup na cesto opakujeme ešte 2x. Korpusy necháme vychladnúť.

5. Na prípravu krému rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli čokoládu.

6. Zlatý klas uvaríme s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame čokoládu, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť.

7. V mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a arómu a vyšľaháme dohladka.

8. Povrch korpusov potrieme džemom. Na jeden korpus nanesieme 1/3 krému a 1/2 jahôd nakrájaných na plátky. Zakryjeme druhým korpusom, nanesieme 1/3 krému a 1/2 nakrájaných jahôd. Zakryjeme tretím korpusom, povrch potrieme zvyšným krémom a boky uhladíme slabou vrstvou prečnievajúceho krému.

9. Povrch torty ozdobíme ovocím a čokoládkami.

10.  Tortu odložíme do chladničky.
Čítajte tiež: Tekvicové tartaletky – Recept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.