Cookies z čierneho kakaa- recept a súťaž

11

Zažite čarovné okamihy vďaka kakaovej koncepcii podľa želania a požiadaviek spotrebiteľov, z ktorých až 58 % považuje farbu kakaa za kritérium vnímania jeho kvality, teda „čím je kakao tmavšie, tým je lepšie“.

Dr. Oetker, špecialista na kakao, preto prichádza s unikátnou novinkou v limitovanej vianočnej edícii – Čierne kakao, ktoré vďaka svojej vysokej kvalite, intenzívnej čiernej farbe a horkej čokoládovej chuti opantá všetky vaše zmysly!  Kakao je závislosť, kvôli ktorej nemusíte mať výčitky.  

ČIERNA bude v kurze!
Ozvláštnite kakaové recepty vďaka „čiernemu zlatu“ z ďalekej západnej Afriky! Exkluzívna NOVINKA v limitovanej vianočnej edícii – Čierne kakao Dr. Oetker vás očarí svojou vysokou kvalitou, intenzívnou čiernou farbou bez pridaného farbiva a špecifickým chuťovým profilom, ktorý je zachovaný vďaka tradičnej úprave kakaových bôbov. Obsahuje 10 % kakaového masla a je so zníženým obsahom tuku. Túto kakaovú špecialitu oceníte predovšetkým pri príprave extra tmavých domácich sušienok, čiernych brownies či pečiva. Čierne kakao Dr. Oetker si vás získa aj svojím moderným dizajnovým obalom s užitočným receptom na vnútornej strane obalu na Black & white sušienky či QR kódom, vďaka ktorému sa rýchlo presuniete k receptom alebo informáciám o kakau.

Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: asi 20 minút
Celkový čas prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 50 kusov

Potrebujeme:
Na cesto:
280 gramov hladkej múky
1 zarovnanú kávovú lyžičku Sódy bikarbóny Dr. Oetker
4 zarovnané polievkové lyžice Čierneho kakaa Dr. Oetker
100 gramov cukru
1 vajce
200 gramov zmäknutého masla

Na ozdobenie:
2 balíčky Polevy svetlej Dr. Oetker 

Okrem toho potrebujeme:
potravinársku fóliu
plech na pečenie

Postup:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so sódou, kakaom a cukrom. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto.

2. Z cesta vytvarujeme valček, zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky.

3. Cesto rozdelíme na asi 50 rovnakých dielov a z každého vytvarujeme guličku. Guličky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočnej vzdialenosti od seba.  Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Čas pečenia: asi 10 – 15 minút

4. Cookies necháme vychladnúť.

5. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Nalejeme ju do misky a sušienky v nej namočíme do polovice. Necháme stuhnúť.

Krátky opis: Chrumkavé cookies s Čiernym kakaom Dr. Oetker v kontraste s bielou polevou.

SÚŤAŽ
Inšpirujte sa láskou k pečeniu a doplňte si svoju zbierku receptov o nový kalendár Dr. Oetker – Pečieme s láskou 2021. Vďaka 12 originálnym sladkým receptom si môžete spraviť zo všedného dňa výnimočnú príležitosť počas celého roka. Ktoré recepty sa stanú vašimi obľúbenými?

Kalendár, vďaka ktorému vyčarujete jedinečné okamihy
Doprajte si spoločný čas s rodinou a nechajte sa každý mesiac inšpirovať k sladkému pečeniu exkluzívnymi receptami z kalendára Dr. Oetker – Pečieme s láskou 2021. Okrem tradičného nástenného kalendára sa môžete tešiť aj na praktický stolový variant s receptom navyše! Všetky recepty sú starostlivo vybrané a vyskúšané odborníkmi v skúšobnej kuchyni Dr. Oetker tak, aby ich hravo zvládol pripraviť každý člen rodiny. Vaše najobľúbenejšie dezerty môžete vďaka jemnému naznačeniu línie nožničiek ľahko vystrihnúť a založiť do šanóna pre ďalšie použitie. Neváhajte a prekvapte seba alebo svojich blízkych týmto praktickým kalendárom plným výnimočných receptov a krásnych fotografií, ktorý bude celý rok pastvou nielen pre oči, ale aj pre vaše chuťové poháriky.

Kalendár Pečieme s láskou 2021 si zakúpite cez eshop.oetker.sk
Hrajte o kalendár Dr. Oetker – Pečieme s láskou 2021. Napíšte dole do komentára, aký dezert pečiete najradšej a najčastejšie.

11 KOMENTÁRE

  1. Najčastejšie pečiem šamrole – trubičky z lístkového cesta plnené snehom. Naraz aj tri dávky, lebo sa veľmi rýchlo míňajú.. :)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.