Menu Zavrieť

Čoquina, puding, torta, koláč či horúca lahôdka?

Ingrediencie:
– 500g quinoa,
– 1L* kokosového mlieka,
– 1dc* javorového sirupu,
– 4 PL* 100% kakaa,
– 2 PL extra tmavého karobu,
– mak,
– strúhaný kokos,
– domiešať čo máte: sušené slivky, jablká, marhule, goji, datle, mixnuté hrozienka, orechy…čo máte doma.

Príprava:  quinoa zväčší objem asi 2x, preto si na prípravu základu – pudingu, zoberte širší hrniec. Do litra kokosového mlieka dáme variť 300- 500g quinoa . Tento rozdiel uvádzam preto, že ak dáte menej quinoa, vyjde vám redšia masa a môžete ju zjesť ako puding (viď obrázok s malinovou penou). Ak chcete radšej tortu , ktorá udrží tvar po upečení, použite 500g balenie. Pridajte javorový sirup, mak alebo aj ostatné ingrediencie ( orechy a pod.). Ak budete robiť puding, pridajte ich do odšťavenej zmesi, uchováte tak viac živín, sušené ovocie netreba už tepelne spracovať.
Ak budete quinoa ešte piecť, pridajte ingrediencie do varenia, viac sa do masy nahustí sladká fruktóza.
Torta z 500g sa vojde do tortovej formy s priemerom 24 cm. (Aj vtedy, ak z nej časť odjete ešte pri príprave
)

 Tortovú formu vymažte kokosovým olejom, natlačte zmes, posypte orechami a pečte pri 180C° asi 15 – 20 minút, vrch koláča začne pukať, vtedy tortu vyberte a nechajte v teple vychladnúť. Môžete ozdobiť čokoládou a mätou.

Ak chcete „puding“, použite na liter kokosového mlieka 300g quinoa, ovocie vmiešate po odstavení zmesi. Nalejete do vysokých pohárov. Potom dáte do mixéra mrazené maliny, dolejete kokosový krém (mlieko) a pridáte mätu a limetkovú šťavu a dolejete vymixovanú studenú zmes na vrch čokoládovejJ

*L -liter

* PL: polievkové lyžice

*dc – deciliter

Henrieta Peskovičová
Foto: RADOSŤ VARIŤ -Škola varenia v Poluse

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Navštívte náš voňavý e-shop

Pozrite si naše referencie