Linecké kvietky – Recept

1

 

Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 10 minút

Prísady:

Na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 3 balíčky Pudingu Originál s jahodovou príchuťou Dr.Oetker
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 1 vajce z podstieľkového chovu Babičkin dvor

Na náplň:

  • 1 pohárik jahodového džemu

Na ozdobenie:

  • 1 balenie Tubičiek na zdobenie Dr.Oetker
  • lentilky

 Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • váľok
  • formičku na vykrajovanie v tvare kvietka

Príprava:

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, pudingy a cukor. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme hladké cesto.
  2. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 4 mm. Formičkou povykrajujeme kvietky a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra:  180 °C
Teplovzdušná rúra:160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 10 minút

  1. Upečené kvietky necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme džemom. Ozdobíme tubičkami a lentilkami podľa vlastnej fantázie.
  2. Namiesto kvietkov môžeme vykrajovať aj iné veľkonočné alebo jarné motívy.

 

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.