Gaštanové rezy – recept na netradičnú pochúťku

0

Neviem, ako vy, ale ja gaštany a gaštanové pyré môžem celý rok. Nielen na jeseň, kedy je sezóna jedlých gaštanov. Ako príklad skvelej pochúťky, som vybrala tieto gaštanové rezy, ktoré zvládne každá gazdinka. Gaštanové rezy.

Tak, poďme nato. Ako som spomenula, ide o jednoduchú prípravu.

directly above view of coffee garlic and chestnuts
Photo by Ioana Motoc on Pexels.com

Čas prípravy: asi 30 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Potrebujeme:

Na cesto:
5 bielkov
štipku soli
5 žĺtkov
70 g tekutého medu
400 g gaštanového pyré
100 g mandľových plátkov
1 KL Vanilkovej pasty
1 balíček citrónovej kôry
30 g celozrnnej špaldovej múky
80 ml oleja
100 g varených roztlačených gaštanov (alebo pyré)

Okrem toho potrebujeme:
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (20 × 30 cm)

Gaštanové rezy: Príprava:

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.
  2. V inej mise vyšľaháme žĺtky s medom. Pridáme gaštanové pyré, plátky mandlí, pastu, kôru, múku, olej a sneh z bielkov a vareškou vymiešame dohladka.
  3. Nakoniec do zmesi vmiešame roztlačené gaštany a ešte krátko zamiešame. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Čas pečenia: asi 40 minút

Necháme vychladnúť a nakrájame na rezy.
Čítajte tiež: Vianočné praclíkové jednohubky – naslano i nasladko
Tipy na skvelé darčeky s pridanou hodnotou, nájdete tu: http://samanskesviecky.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.