Menu Zavrieť

Grilovačka na 1 máj? Skvelý nápad :)

Sedlčanský Hermelín na gril – jednoducho a originálne

Výber originálnych a pritom jednoduchých receptov, s ktorými oslníte na každej gril party. Recepty v štýle „all-in-one“ – všetky ingrediencie zabalíte spoločne s Hermelínom do alobalu, dáte na gril a za 15 minút môžete podávať.

Hermelín grilovaný v chrenovej zemiakovej kaši
4 porcie

1 balenie Sedlčanského Hermelínu na gril s brusnicovou omáčkouGH_chren_zemiakova_kasa
4 stredne veľké zemiaky
4 lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu
30 ml olivového oleja
brusnicová omáčka (súčasť balenia)
soľ

 

Postup:
1. Zemiaky ošúpeme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Preložíme do misy a rozmačkáme s nastrúhaným chrenom. Podľa chuti prisolíme.

2. Alobal v strede zľahka potrieme olejom. Postupne naň poukladáme vrstvu zemiakov, hermelíny a znova zemiaky. Grilujeme 5 minút z každej strany.

3. Hotové hermelíny rozdelíme na taniere a doplníme brusnicovou omáčkou.

 

Grilovaný hermelín so špenátom, orechmi, hrozienkami a cesnakom
4 porcie

1 balenie Sedlčanského Hermelínu na gril s brusnicovou omáčkou
30 g masla
300 g listového špenátu
60 g vlašských orechovGH_spenat_orechy
50 g hrozienok
1 strúčik cesnaku
1 lyžička mletého čierneno korenia
150 ml 30% smotany
soľ
brusnicová omáčka (súčasť balenia)

Postup:
1. Špenát dôkladne očistíme a necháme odkvapkať.

2. V panvici nahrejeme maslo, pridáme hrozienka, pomleté orechy a krátko opečieme; potom  primiešame cesnak. Zmes „necháme rozvoňať“, zalejeme ju smotanou a zvoľna zvaríme zhruba na polovičnú porciu. Nakoniec do nej vložíme nahrubo pokrájaný špenát, prisolíme, okoreníme a miešame, pokým sa neodparí takmer všetka tekutina.

3. Medzitým hermelíny zabalíme do alobalu. Grilujeme z každej strany asi 5 minút.

4. Špenát rozdelíme na taniere s grilovanými hermelínmi a podávame spolu s brusnicovou omáčkou.

 

Grilovaný hermelín glazúrovaný čiernym pivom s perníkovou kôrkou GH_cierne_pivo_pernik
4 porcie

1x Sedlčanský Hermelín na gril (4 ks syra)
50 g perníku na strúhanie
1 lyžica nahrubo mletého korenia
40 g hnedého trstinového cukru
50 g masla
300 ml tmavého piva
soľ

Postup:
1. Pivo nalejeme do hrnčeka, pridáme cukor a zvaríme asi na ¼ objemu. Potom pridáme polovicu masla a pozvoľna zvaríme kým zmes nezhustne. Odstavíme a necháme zľahka vychladnúť. Na druhej polovici masla opražíme perník s korením dochrumkava.

2. Hermelíny rozložíme na alobal, potrieme sirupom z piva, posypeme perníkom, perník zakryjeme kúskom papiera na pečenie.

3. Zabalíme do alobalu a grilujeme 5 – 7 minút z každej strany.

Rozdelíme na taniere a doplníme vhodnou prílohou, napríklad grilovanými jabĺčkami.

 

Grilovaný Hermelín s nektárinkami a Modřenínem
4 porcie

1 x Sedlčanský Hermelín na gril (4 ks syra)
200 g dužiny z nektáriniek
2 šalotkyGH_nektarinky (2)
60 g Sedlčanského Modřenínu
lyžička mletého čierneho korenia
maslo
2 lyžice medu
100 ml sladkého vína

 

Postup:
1. Šalotky ošúpeme a nakrájame najemno. Nektárinky nakrájame na kocky a spoločne so šalotkou ich krátko restujeme na masle. Zalejeme vínom a dusíme, kým sa neodparí  takmer všetka tekutina, na záver primiešame med.

2. Na každý Hermelín položíme pár plátkov Modřenínu, pridáme podusené nektárinky, posypeme čiernym korením, zakryjeme plátkom papiera na pečenie a celé to zabalíme do alobalu.

3. Položíme na gril a pečieme z každej strany asi 5 – 7 minút.

 

.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Navštívte náš voňavý e-shop

Pozrite si naše referencie