Menu Zavrieť

Grilované krevetky s baby kukuričkami a chilli

 

 

www.andawell.sk

Na 4 porcie

Suroviny:
500 g kreviet s pancierom
200 g baby kukurice
½ červenej chilli papričky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
75 g masla

Dochutenie:
malá hrsť petržlenovej vňate

Príprava: 

  1. Olúpte krevety. Rozrežte ich na chrbte a vyberte žily.
  1. Opláchnite baby kukuricu a chilli papričku. Ošúpte cibuľu a strúčiky cesnaku, cibuľku nasekajte najemno a cesnak roztlačte.
  1. Na pracovnú dosku rozložte dva kusy hliníkovej fólie (50 cm dlhej) a jeden kus papiera na pečenie. Potom v miske zmiešajte krevety, baby kukuricu, cibuľu, chilli a cesnak. Pridajte soľ a korenie a nasypte zmes na papier na pečenie.
  1. Dajte na krevety trochu masla a alobal/papier na pečenie hore spojte tak, aby ste vytvorili obdĺžnikovú kapsu.
  1. Umyte a nasekajte petržlenovú vňať.

Na grile:

  1. Pripravte gril Weber na nepriame grilovanie, cca 220°C. Ak používate gril na drevené uhlie, budete potrebovať trochu menej než polovicu štartovacieho komína zapálených brikiet.
  2. Kapsu s krevetami položte do stredu roštu. Nechajte cca 20 minút grilovať. Otvorte kapsu a skontrolujte, či všetky krevety sčerveneli a sú úplne prepečené. Ihneď podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Doba prípravy: 40 minút
Metóda grilovania: nepriama, vysoká teplota 220℃
Doba grilovania: 20 minút
Gril: Q 1200

Recept pripravil David Izák, šéfkuchár Weber-Stephen

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Navštívte náš voňavý e-shop

Pozrite si naše referencie