Menu Zavrieť

Grilovanie – záležitosť čisto chlapská…

Grilovacia sezóna štartuje, čo znamená, že aj my chlapi sa s radosťou chytáme prípravy jedla. Na oživenie letného grilovania sa tento rok okrem mäsa a zeleniny grilujú aj syry. Vyskúšajte  Sedlčanský Hermelín na gril, ktorý obsahuje nielen syry výborné na úpravu pri vysokých teplotách, ale i vhodné korenie a omáčky. A čo je lepšie ako rýchle a jednoduché balenie, ktoré z nás spraví majstra grilu na počkanie?

Tiež sa chcete ukázať pred kamarátmi? Pre drsných chlapov je tu Sedlčanský Ohnivák na gril – štipľavejší variant klasického hermelínu s pikantným korením vo vnútri i na povrchu. V 407 gramovom balení nájdete 4 kusy syra a vrecúško s korením. Doprajte svojim chuťovým bunkám pikantné potešenie! A ak chcete potešiť i svoje nežné polovičky, ktoré majú radšej niečo zdravšie, ugrilujte im Sedlčanský Hermelín na gril s brusnicovou omáčkou!

 

 

 

 

 

 

 

 

Desatoro grilovania hermelínov
1. Na grilovanie používajte špeciálne grilovacie balíčky. Hermelíny, ktoré sa v nich nachádzajú sú vhodné na  úpravu pri vysokých teplotách a obsahujú  aj vhodné korenie alebo omáčku.

2. Hermelíny pred grilovaním nerozkrajujte ani nenapichujte, pri zvýšenej teplote by mohli popraskať a vytiecť skôr, než budú hotové.

3. Hermelíny je vhodné grilovať zabalené v alobale, máte tak istotu, že vám nevytečú do grilu. Pokiaľ chcete grilovať Hermelíny len tak na rošte, je lepšie ich aspoň podložiť kúskom alobalu.

4. Nepoužívajte pôvodnú syrovú fóliu, tá nie je vhodná na grilovanie, pretože ide o kombináciu hliníku, vosku a papiera. Ideálny je klasický alobal.

5. Hermelíny grilujte pri strednej teplote. Syr sa tak krásne prepečie, kôrka nebude spálená (ako pri vysokej teplote) a vnútro syra nezostane surové (ako pri nízkej teplote).

6. Hermelín pred grilovaním zľahka potrite olejom, prípadne zmesou oleja a korenín (byliniek, cesnaku, citrónu…). Kôrka bude po grilovaní vláčnejšia a marináda tak dodá syru špeciálnu príchuť.

7. Pokiaľ Hermelíny grilujete spolu s nejakou zmesou (zelenina, ovocie) navrchu, zakryte ju pred zabalením kúskom papiera na pečenie. Touto stranou potom dajte hermelín na gril a v polovici grilovania hermelín otočte.

8. Pokiaľ máte gril bez veka, je dobré syry počas grilovania otáčať, aby boli prepečené rovnomerne. Pri grile s vekom to nie je potrebné.

9. Ku grilovaným Hermelínom sa hodia rôzne omáčky, napríklad brusnicová, barbecue, mexická, slivková…

10. Grilovanie je zábava, preto si ho užite s rodinou či priateľmi, s dobrým pitím a dobrou náladou.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Navštívte náš voňavý e-shop

Pozrite si naše referencie