Menu Zavrieť

Grilujte s Hermelínom!

Nepoznáme nikoho, kto by sa už teraz netešil na letné posedenie pri západe slnka spojené s grilovaním a dobre vychladeným pivom.

Na túto sezónu sme pre vás pripravili originálne recepty „všetko v jednom“, ktoré vám uľahčia a hlavne zrýchlia prípravu letných pokrmov. Základom je Sedlčanský Hermelín, ďalej čerstvé bylinky, ovocie či zelenina, ktoré nájdete na každom správnom farmárskom trhu.

Skúste napríklad hrušky, jablká, čerstvú majoránku alebo tymian, červenú repu, zázvor, brusnice, jarnú cibuľku, sušené paradajky, pečené papriky či vlašské orechy a slnečnicové semienka. Vybrané ingrediencie spoločne so syrom zabaľte do alobalu a ugrilujte.

Inšpirujte sa našimi receptami, a ak môžete, voľte vždy čerstvé bylinky, ktorých chuť je nenahraditeľná. A vyskúšajte aj tie bylinky, ktoré bežne v kuchyni nepoužívate a z každého jedla ľahko vykúzlite originálny pokrm.

Vydlabaný mini chlebík zapečený so Sedlčanským Hermelínom a čerstvým tymianom

www.andawell.sk

Ingrediencie:

  • 4 ks Sedlčanského Hermelínu na gril s grilovacím korením (1 balenie)
  • grilovacie korenie(súčasť balenia)
  • 4 menšie chleby
  • 1 dcl extra panenského repkového oleja
  • čerstvý tymian, rozmarín a oregano
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a čierne korenie
    (Ingrediencie na 4 porcie, príprava 40 minút)

Postup:
Na oleji opražte časť byliniek a cesnak tak, aby olej prevoňali, potom ich vyberte. Chleby vydlabete do veľkosti hermelínu, ogrilujte z oboch strán do zlatova, podľa potreby potrite olejom. Vymažte prevoňaným olejom a vyplňte hermelínom, pridajte zvyšné bylinky a pokvapkajte olejom.  Zabaľte do alobalu a grilujte ešte 8 minút.

Tymian je nenahraditeľné korenie ale aj veľmi účinná liečivá bylina. Má ostrejšiu chuť a vôňu, ktorá pripomína klinčeky.  Pikantne pôsobí v jedlách zo zemiakov, bylinkových maslách, paštétach, plnkách, v dusenej zelenine a polievkach zo strukovín. Je vhodný aj do sviečkovej alebo paradajkovej omáčky.

 

 Sedlčanský Hermelín s plátkami šunky od kosti a čerstvou majoránkou

 www.andawell.sk

Ingrediencie:

  • 4 ks Sedlčanského Hermelínu na gril s grilovacím korením (1 balenie)
  • grilovacie korenie (súčasť balenia)
  • 100 g šunky od kosti
  • 1 lyžica vločiek údenej papriky
  • čerstvá majoránka alebo oregano
  • extra panenský repkový olej

(Ingrediencie na 4 porcie, príprava 20 minút)

Postup:
Zmiešajte olej s grilovacím korením, údenou paprikou a bylinkami.

Hermelín pozdĺžne rozkrojte a naplňte plátkami šunky, majoránkou, údenou paprikou a pokvapkajte pripraveným olejom. Obaľte v alobale a grilujte asi 8 minút. Podávajte s bylinkovým olejom.

Majoránka sa používa ako korenie, bez ktorého si nevieme predstaviť celý rad tradičných jedál, ako napríklad zemiaková placka alebo zemiaková polievka s hubami. Čerstvá majoránka sa vyznačuje jemnou korenenou chuťou, posekaná sa výborne hodí do hotových polievok alebo omáčok. Čerstvá majoránka dodá chuť ryži, zemiakom alebo strukovinám. Výborne ladí s chuťou cesnaku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Navštívte náš voňavý e-shop

Pozrite si naše referencie