Menu Zavrieť

Hot dogy sú späť! Súťaž! Súťaž je ukončená a vyžrebovaná!

Áno prichádza ich návrat, a podľa všetkého budú populárnejšie ako bagety, ci sendviče. Vyskúšajte naše recepty a vyhrajte klobásky od spoločnosti Mecom.

Balkánsky hot dog so Zaúdenou klobásou

www.andawell.sk

Balkánsky hot dog so zaúdenou klobásou
Balkánsky hot dog so zaúdenou klobásou

Potrebujeme:
4 ks bagetiek
4 ks Zaúdenej klobásy Mecom
200 g balkánskeho syru
2-3 veľké rajčiny
1 uhorka
1 žltá paprika
2 stredne veľké šalotky
2 pl čiernych olív

Medovo-kôprový dressing
½ hrnčeka dijonskej horčice
2 pl kôpru
1 čl vinného octu
1 čl medu
100 ml olivového oleja

Postupujeme:
Dijonskú horčicu zmiešame s nadrobno nasekaným kôprom, pridáme vinný ocot a med a dobre premiešame. Do zmesi postupne zašľaháme olivový olej podľa potreby. Pripravený dressing necháme chvíľu odpočívať, aby sa chute prepojili.

Rajčiny, uhorku, papriku, šalotky a olivy si nakrájame na malé kocky, vložíme do misy,  zalejeme pripraveným dressingom a dobre premiešame.

Bagetku rozrežeme a zvnútra ogrilujeme a naplníme pripraveným šalátom. Zaúdenú klobásu z oboch strán ogrilujeme, vložíme do pripravenej bagetky, posypeme nastrúhaným balkánskym syrom.

Hot dog a la Sicília

www.andawell.sk

Hot dog a la Sicilia
Hot dog a la Sicilia

Potrebujeme
4 ks ciabatty
4 ks Sicílskej klobásy Mecom
200 g strúhanej mozzarelly
1 menší baklažán
Čerstvá bazalka
Soľ

Sicílske pesto:
4 veľké rajčiny
100 g nakladaných sušených rajčín
2 strúčiky cesnaku
1 hrnček bazalky
100 g lúpaných mandlí
125 ml panenského olivového oleja
2 čl kaparov
2 pl čiernych olív
Čili paprička (podľa chuti)
50 g jemne nastrúhaného parmezánu

Postupujeme:
Sicílske pesto: Rajčiny zľahka prekrojíme do kríža a vložíme na pár minút do vriacej vody. Necháme vychladnúť,  olúpeme, odstránime semienka a nakrájame.  Čerstvé a sušené rajčiny, cesnak, bazalku, lúpané mandle, kapary, čierne olivy a čili papričku vložíme do mixéra a niekoľkými pulzmi rozmixujeme. Do zmesi pridáme ricottu, parmezán a a olivový olej podľa potreby a premiešame.

Baklažán nakrájame na 5 mm tenké plátky, osolíme a necháme 15 – 30 minút vypotiť a usušíme papierovou utierkou. Baklažán a klobásky z oboch strán ogrilujeme.

Ciabattu rozrežeme a zvnútra ogrilujeme a obe strany potrieme vrstvou pesta, pridáme vrstvu grilovaného baklažánu, ešte horúcu klobásku, zasypeme nahrubo nastrúhanou mozzarellou a dozdobíme pestom a čerstvou bazalkou.

Súťaž:
Súťaž trvá do 1.6. 2016 a traja z vás dostanú klobásový balíček od spoločnosti Mecom.

Podmienkou je správna odpoveď, byť našim fanúšikom na Facebook, a dať LIKE pod tento článok.

Do ktorej bagety použijeme Sicílsku klobásu Mecom?

[contact-form-7 id=”1449″ title=”Súťaž o klobasy Mecom”]

Výhercami balíčkov sú:

Juraj Madej, Spišská Nová Ves
Beáta Jakabová, Humenné
Monika Vargová, Dunajská Streda

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Navštívte náš voňavý e-shop

Pozrite si naše referencie