Hot dogy sú späť! Súťaž! Súťaž je ukončená a vyžrebovaná!

0
8
Áno prichádza ich návrat, a podľa všetkého budú populárnejšie ako bagety, ci sendviče. Vyskúšajte naše recepty a vyhrajte klobásky od spoločnosti Mecom.

Balkánsky hot dog so Zaúdenou klobásou

www.andawell.sk

Balkánsky hot dog so zaúdenou klobásou
Balkánsky hot dog so zaúdenou klobásou

Potrebujeme:
4 ks bagetiek
4 ks Zaúdenej klobásy Mecom
200 g balkánskeho syru
2-3 veľké rajčiny
1 uhorka
1 žltá paprika
2 stredne veľké šalotky
2 pl čiernych olív

Medovo-kôprový dressing
½ hrnčeka dijonskej horčice
2 pl kôpru
1 čl vinného octu
1 čl medu
100 ml olivového oleja

Postupujeme:
Dijonskú horčicu zmiešame s nadrobno nasekaným kôprom, pridáme vinný ocot a med a dobre premiešame. Do zmesi postupne zašľaháme olivový olej podľa potreby. Pripravený dressing necháme chvíľu odpočívať, aby sa chute prepojili.

Rajčiny, uhorku, papriku, šalotky a olivy si nakrájame na malé kocky, vložíme do misy,  zalejeme pripraveným dressingom a dobre premiešame.

Bagetku rozrežeme a zvnútra ogrilujeme a naplníme pripraveným šalátom. Zaúdenú klobásu z oboch strán ogrilujeme, vložíme do pripravenej bagetky, posypeme nastrúhaným balkánskym syrom.

Hot dog a la Sicília

www.andawell.sk

Hot dog a la Sicilia
Hot dog a la Sicilia

Potrebujeme
4 ks ciabatty
4 ks Sicílskej klobásy Mecom
200 g strúhanej mozzarelly
1 menší baklažán
Čerstvá bazalka
Soľ

Sicílske pesto:
4 veľké rajčiny
100 g nakladaných sušených rajčín
2 strúčiky cesnaku
1 hrnček bazalky
100 g lúpaných mandlí
125 ml panenského olivového oleja
2 čl kaparov
2 pl čiernych olív
Čili paprička (podľa chuti)
50 g jemne nastrúhaného parmezánu

Postupujeme:
Sicílske pesto: Rajčiny zľahka prekrojíme do kríža a vložíme na pár minút do vriacej vody. Necháme vychladnúť,  olúpeme, odstránime semienka a nakrájame.  Čerstvé a sušené rajčiny, cesnak, bazalku, lúpané mandle, kapary, čierne olivy a čili papričku vložíme do mixéra a niekoľkými pulzmi rozmixujeme. Do zmesi pridáme ricottu, parmezán a a olivový olej podľa potreby a premiešame.

Baklažán nakrájame na 5 mm tenké plátky, osolíme a necháme 15 – 30 minút vypotiť a usušíme papierovou utierkou. Baklažán a klobásky z oboch strán ogrilujeme.

Ciabattu rozrežeme a zvnútra ogrilujeme a obe strany potrieme vrstvou pesta, pridáme vrstvu grilovaného baklažánu, ešte horúcu klobásku, zasypeme nahrubo nastrúhanou mozzarellou a dozdobíme pestom a čerstvou bazalkou.

Súťaž:
Súťaž trvá do 1.6. 2016 a traja z vás dostanú klobásový balíček od spoločnosti Mecom.

Podmienkou je správna odpoveď, byť našim fanúšikom na Facebook, a dať LIKE pod tento článok.

Do ktorej bagety použijeme Sicílsku klobásu Mecom?

[contact-form-7 id=”1449″ title=”Súťaž o klobasy Mecom”]

Výhercami balíčkov sú:

Juraj Madej, Spišská Nová Ves
Beáta Jakabová, Humenné
Monika Vargová, Dunajská Streda

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.