Jahodový džem s chilli – Recept

16

Hurá je to tu. Baza už krásne kvitne, začína sa samozber jahôd. Takže je najvyšší čas na recepty, s ktorými nič nepokazí ani začiatočníčka.

V obchodoch je dnes už takmer všetko, no stále je veľa gazdiniek, ktoré nedajú dopustiť na domáce zaváranie, či želírovanie. Navyše, sezóna samozberov ovocia a zeleniny tomuto trendu len nahráva. A tak sa práve v týchto dňoch začína krušná sezóna zavárania, či želírovania. Veď, čo môže byť chutnejšie ako domáci džem, alebo koláč s domácim džemom, či osviežujúca limonáda z vlastných zásob.

Ak ste aj začiatočníčka, s týmito receptami nešliapnete vedľa a určite si tento spôsob uchovávania potravín zamilujete.

Jahodový džem s chilli
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: 20 minút
Vystačí na: asi 10 pohárov (200 ml)

Potrebujeme:
1 kg jahôd
350 gramov kryštálového cukru
1 ks červenej chilli papričky
0,5 balíčka Pektínu Dr. Oetker
2 kávové lyžičky Kyseliny citrónovej MAXI Dr. Oetker

Príprava:
1. Jahody umyjeme a väčšie kúsky prekrojíme. Dáme ich do hrnca, privedieme k varu a  jemne popučíme. Jahody nemixujeme, chceme mať v džeme kúsky jahôd. Pridáme aj nadrobno nakrájanú chilli papričku. Stačí 1 kus, ak ste odvážni, kľudne prihoďte aj 2 kusy.
Čítajte tiež: Bazový sirup – Recept

2. Pol balíčka pektínu zmiešame s 2 PL cukru a 2 KL kyseliny a pridáme k rozvareným jahodám. Za stáleho miešania privedieme do varu a 1 minútu dôkladne povaríme.

3. Pridáme zvyšný cukor a opäť privedieme do varu.

4. Dôkladne povaríme (min. 5 minút).

5. Horúci džem plníme do pripravených pohárov. Poháre dôkladne uzavrieme a otočíme dnom nahor aspoň na 5 minút.
Čítajte tiež: Recept na bazový sirup
http://samanskesviecky.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.