Kapustnica

0

kapustnica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Príprava mäsa a vývaru
Umyté očistené bravčové mäso vložíme do hrnca so studenou vodou, celým korením, olúpanou, nahrubo nakrájanou cibuľou, jemne osolíme a varíme domäkka. Uvarené mäso vyberieme a nakrájame na väčšie kocky. Následne dáme do vývaru uvariť aj údené mäso. Keď už je údené mäso takmer mäkké, pridáme na väčšie kusy nakrájané zemiaky a sušené huby, ktoré sme vopred namočili vo vode. Varíme tak dlho, kým zemiaky a údené mäso nezmäknú. Údené mäso po uvarení vyberieme z polievky a takisto ho nakrájame na väčšie kúsky. Vložíme ich späť do polievky spolu s prepláchnutou a pokrájanou kyslou kapustou. Všetko povaríme, aby kapusta zmäkla, a nakoniec pridáme pokrájané lístky čerstvého majoránu.

Príprava klobásy
Na kolieska nakrájanú klobásu orestujeme na masti dozlata, pridáme k nej mletú papriku, všetko krátko speníme pri miernej teplote, aby sme papriku nespálili. Zmes vložíme do polievky a necháme prejsť varom.

Príprava cestovín
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode, pomastíme masťou a necháme pripravené na následné servírovanie.

Suroviny:

Mäso a vývar
Údené koleno bez kosti 400g
Bravčové mäso – pliecko 400g
Cibuľa žltá 150g
Voda 2 l

Polievka
Kyslá kapusta 250g
Červená klobása 400g
Sušené huby 20g
Zemiaky 750g
Soľ kamenná
Čierne mleté korenie
Paprika mletá sladká
Bobkový list
Majorán čerstvý
Petržlen listový
Masť
Široké rezance 125g

(čerpané z knihy Kulinárska inšpirácia od Petra Stádnika)

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.