Klasická cesnaková polievka – Recept

5
brown ceramic bowl with brown soup
Photo by Valeria Boltneva on Pexels.com

Klasickú cesnakovú polievku jednoducho milujeme. V rôznych regiónoch Slovenska ju pripravujú podľa tradičných receptov starých materí. Varia ju s chlebom, zemiakmi, krémovú, ale aj číru. My vám ponúkame jednoduchý, veľmi chutný recept, hotový doslova za pár minút.

Potrebujeme:
– 1,5 hlávky cesnaku
– 6 zemiakov
– 3 lyžice masla
– 1 bobkový list
– soľ
– čierne korenie
– 1 l vriacej vody
– 150 g tvrdeného syra
– 1 bielu bagetku
– olivový olej

Postup:
1. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a smažíme asi 5 minút.

2. Potom pridáme celé strúčiky cesnaku, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie. Celé to zalejeme 1 litrom vriacej vody.

3. Polievku varíme približne 15 minút, kým zemiaky nezmäknú. Potom vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme.

4. Polievku podávame horúcu, posypanú strúhaným syrom, s kúskami opečenej bagety, ktorú si z oboch strán opečieme na panvici na troche olivového oleja a potrieme cesnakom.
Čítajte tiež: https://andawell.sk/recept-polievka/

Zdroj: https://kuchynalidla.sk/

Čítajte tiež: Hustá hokkaido polievka s kvakou – Recept

photography of garlic on wooden table
Photo by Skitterphoto on Pexels.com

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.