Perník na plech bez laktózy – RECEPT

1

Ingrediencie

150 g Hery bez lakózy
1 vajce
150 g trstinového cukru
250 ml bezlaktózového kokosového nápoja
300 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
½ PL perníkového korenia
1 PL kakaa
100 g zmesi orechov

Postup
1. V hrnci rozpusťte Heru a následne vlejte do misy. Pridajte cukor a vajce a šľahajte mixérom na vysokej rýchlosti, kým vám nevznikne tuhší krém.

2. Pridajte kokosový nápoj, polohrubú múku premiešanú s práškom do pečiva, perníkové korenie a kakao. Nakoniec pridajte nasekané oriešky a vymiešajte cesto.

3. Guľatú či hranatú formu potrite Herou a vysypte polohrubou múkou. Do formy vlejte cesto a uhlaďte.

4. Pečte v trúbe vyhriatej na 170 stupňov približne 25 minút.

Podľa chuti môžete ešte priliať rozpustenú čokoládu a posypať kokosom, alebo preliať citrónovou polevou a ozdobiť šľahačkou, čerstvým ovocím, javorovým sirupom či nasekanými orieškami. Koniec koncov Vianoce sú tu každý rok, tradície z väčšej časti zostávajú, mení sa len spôsob prípravy receptov.
Čítajte tiež: Vianočné pečivo bez cukru – Recept

person sprinkling flour above white ceramic bowl
Photo by Mikhail Nilov on Pexels.com

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.