Perníkové snehuliaky – recept pre mlsné jazýčky

4
Perníkové snehuliaky
Perníkové snehuliaky

Pečiete na Vianoce stále to isté? Medovníky, medvedie labky, vanilkové rožky? Tie k Vianociam jednoznačne patria. Vyskúšajte tento rok svoju vianočnú tabuľu obohatiť ešte o niečo iné. Prinášame vám niekoľko receptov z tradičných vianočných surovín, ktoré zaručene potešia všetky mlsné jazýčky.

Vyskúšajte perníkové snehuliaky.

Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: asi 20 minút
Celkový čas prípravy: asi 60 minút
Vystačí na: asi 15 kusov

Vyskúšajte perníkové snehuliaky.
Vyskúšajte perníkové snehuliaky.

Na perníkové snehuliaky potrebujeme:


Na cesto:
2 vajcia
140 gramov práškového cukru
100 gramov zmäknutého masla alebo margarínu
2 polievkové lyžice tekutého medu
3 – 4 zarovnané kávové lyžičky perníkového korenia
400 gramov hladkej múky
1 zarovnanú kávovú lyžičku sódy bikarbóny

Na poliatie a ozdobenie:
2 balíčky svetlej polevy
Farebné tubičky
Zdobiacu polevu tmavú
Zdobenie

Okrem toho potrebujeme:
2 formičky na vykrajovanie v tvare koliesok (ø 7 cm a ø 3 cm)
2 plechy na pečenie

Osviežte si tento rok pečenie
Osviežte si tento rok pečenie

Perníkové snehuliaky postup:


1. Na prípravu cesta v mise vymiešame vajcia s práškovým cukrom a maslom alebo margarínom. Pridáme med a korenie a krátko zamiešame.

2. Potom pridáme múku so sódou a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto necháme odpočívať v chladničke asi 30 minút.

3. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na vyšší plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičiek na vykrajovanie vykrojíme 15 menších a 15 väčších koliesok.

Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Čas pečenia: asi 10 minút (1 plech)


4. Perníčky necháme vychladnúť.

5. Na poliatie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Väčšie koliesko vždy zlepíme džemom s malým kolieskom a polejeme pripravenou polevou.

6. Odložíme do chladničky stuhnúť.

7. Potom dozdobíme tubičkami a zdobiacou tmavou polevou podľa vlastnej fantázie.
Čítajte tiež: Vianočné pečivo na tri spôsoby – recept

Foto: http://www.canva.com

Zľavy na reštaurácie v Bratislave

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.