Polievka Minestrone – recept

2
Polievka Minestrone - recept.
Polievka Minestrone - recept.

Svetovo najobľúbenejšou polievkou je kurací vývar, len za mesiac sa zje v priemere sto miliónov tanierov. Titul najdrahšia si zas vyslúžila Budhova miska so žraločou plutvou, ktorú si môže vychutnať len pár desiatok ľudí. Jednoduchá či luxusná, podstatná je chuť! A najznámejšia talianska polievka, ktorú si určite zamilujete aj vy, je Minestrone.

Minestrone je azda najznámejšia talianska polievka. Neexistuje jeden jediný recept, pretože ju možno pripraviť podľa toho, akú máte radi zeleninu, alebo aká práve rastie, či ju máte doma.

Nech sa páči, inšpirujte sa a kreujte podľa vlastných predstáv.
Čítajte tiež: Kurací vývar – Recept

Minestrone
Počet porcií: 4

Na polievku Minestrone potrebujete tieto suroviny:

1 mrkvu
2 kaleráby
1 cuketu
1 cibuľu
4 strúčiky cesnaku
olivový olej
morskú soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
1 hrsť mrazeného hrášku
1,5 l teplého zeleninového vývaru
1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
1 francúzsku bageta

Polievku Minestrone si môžete pripraviť so svojej obľúbenej zeleniny. Foto: http://www.pexels.com

Postup

Mrkvu, kaleráby a cuketu umyjeme. Mrkvu a kaleráb očistíme a spolu s cuketou nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno.

Do hrnca s rozohriatym olivovým olejom pridáme nakrájanú zeleninu (okrem cukety). Ochutíme soľou, korením a restujeme na miernom plameni asi 5 minút, kým zelenina trochu zmäkne.

Potom môžeme pridať cuketu a rozmrazený hrášok. Opatrne prilejeme teplý vývar a podľa potreby dosolíme a dokoreníme.

Polievku varíme na miernom plameni približne 20 minút. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
Čítajte tiež: Klasická cesnaková polievka – Recept

Servírovanie

Polievku servírujeme s dochrumkava opečenou bagetkou.

Foto. http://www.pexels.com, http://www.canva.com

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.