Hustá hokkaido polievka s kvakou – Recept

1

Potrebujeme:
kokosový olej, alebo olivový olej;
šalotku,
zázvor,
hokkaido, alebo maslovú tekvicu; kvaku,
citónovú trávu,
soľ,
čierne korenie,
vodu,
limetkovú šťavu

food garden farm leaf
Photo by Eva Elijas on Pexels.com

Postup:
Recept môže byť je základom pre teplý šalát krém, nátierku či polievku.

1. Na tuku osmahneme šalotku, pridáme soľ, čierne korenie, polovicu nastrúhaného zázvoru
( množstvo si odhadneme, obvykle 1 PL na základ a 1 PL do polievky).

2. Pridáme na kocky nakrájanú kvaku a tekvicu. Zatiahneme teplom číže premiešame so základom, pridáme citrónovú trávu a zalejeme vodou.

3. Pri hustých polievkach je dôležité dať také množstvo zeleniny, aby nám vzniklo husté pyré a nemuseli by sme dohusťovať múkou, či guarovou gumou alebo škrobom. Hustej polievky zje každý na obed približne 250ml, teda je nutné počítať s minimálne 300 gramami zeleniny v surovom stave na osobu.

4.Zeleninu necháme variť asi 20 minút, nemá byť rozvarená, musí si zachovať svoj tvar. Je nutné sledovať ju, možno bude pripravená už o 15 minút.

5. Scedíme, vytiahneme citrónovú trávu a vývar necháme bokom. Zmes rozmixujeme na hladkú kašu, ktorú dorieďujeme vývarom. Ak nám vývar zostane, môžeme ho vypiť ako nápoj.

6. Ak nám zostane pyré, môžeme ho použiť ako nátierku či prílohu k inému jedlu.

7. Na záver pridáme limetkovú šťavu, môžeme trošku mletého čili. Táto polievka sa dá pripraviť aj s kokosovým mliekom.

Autor: Henrieta Peškovičová
Čítajte tiež: V hlavnej úlohe tekvica
Čítajte tiež: Bábovka a lá tekvica
http://www.andawell.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.