Špargľová krémová polievka s Bacon chipsom

0
18

Špargľová krémová polievka s Bacon chipsom_CMYK

Potrebujeme:
0,5kg zelenej špargle
100g masla
2 ks šalotky
100 ml bieleho vína
300 ml smotany 33%
250g Bacon Premium od Mecomu
muškátový oriešok
soľ, korenie

Postup:
Špargľu očistíme a odkrojíme hlavičky, ktoré krátko cca 1 minútu povaríme vo vriacej vode a následne schladíme. Zvyšok špargle nakrájame na menšie kusy. Na masle orestujeme nakrájanú šalotku, podlejeme bielym vínom, ktoré necháme vyredukovať. Pridáme špargľu, orestujeme a zalejeme 1 litrom vody. Spolu varíme cca 10 minút. Na záver dobre rozmixujeme, precedíme a zalejeme smotanou. Po krátkom povarení dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Bacon upečieme na 200 °C v rúre cca 10 minút na chrumkavé chipsy. Upečeným Baconom a hlavičkami špargle dekorujeme uvarenú polievku.

Leto plné originálnych chutí

Peter Kulhány

Ak patríte medzi milovníkov jedla, ktorí radi experimentujú a vyhľadávajú zaujímavé chute, určite oceníte recepty od známeho slovenského šéfkuchára Petra Kulhányho.  Každé jedlo pripravuje s láskou a nadšením, takže nemôže chutiť inak ako výborne.  Užitočné rady o varení a veľa originálnych inšpirácií nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.