Tekvicový džem – Recept

1

Vedeli ste, že z tekvice, plodu jesene, si môžete urobiť aj chutný džem? Nech sa páči recept :) Tekvicový džem.

clear glass mason jars
Photo by Pixabay on Pexels.com

Tekvicový džem – príprava

Náročnost: jednoduchá príprava
Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 6 pohárov a 200 ml

Tekvicový džem – potrebujeme:


1 kg tekvice Hokkaido (očistenej a nakrájanej na malé kúsky)
200 ml vody
1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gramov cukru
2 zarovnané kávové lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker
1 kávová lyžička Arómy citrónovej Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:
ponorný mixér

Postup:


1. Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu s vodou a asi 20 minút ju varíme domäkka. Tekvicu necháme vychladnúť a potom ju pomocou ponorného mixéra rozmixujeme.

2. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca k tekvici. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

Pridáme zvyšok cukru, kyselinu a arómu a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

4. Prípadnú penu odoberieme a džem plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Čítajte tiež: V hlavnej úlohe tekvica

Viac zaujímavých článkov čítajte na https://zdravienadoma.sk/

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.