Uhorkový sirup – recept

0

Letné mesiace milujem aj z toho dôvodu, že nám prinášajú množstvo domáceho ovocia a zeleniny. Tomu dovážanému ja moc nedôverujem a navyše v sebe nesú kvôli dovozu uhlíkovú stopu. To škodí životnému prostrediu. A aby som žila v súlade s prírodou a mohla si vykúzliť to naše – domáce kdedykoľvek, želírujem. Ponúkam vám teraz recept na skvelý uhorkový sirup.
Môj názor. Cukor je oveľa menší jed ako dovážané ovocie a zelenina.

Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: 40 minút
Vystačí na:1,5 l

Potrebujeme:
1 kg uhoriek  (ošúpanej a na hrubom strúhadle nastrúhanej)  
4 kusy chemicky neošetreného citrónu (nakrájaného na plátky)
4 hrste čerstvej mäty
1 liter teplej prevarenej vody
1 balíček Sirup-fixu Dr. Oetker
1 kg  cukru (môže a nemusí byť. Nahraďte si ho čímkoľvek, napríklad stéviou)

Príprava:
1. Na prípravu sirupu vložíme uhorky, citróny a mätu do hrnca a zalejeme vodou.

2. Potom pridáme cukor, Sirupfix a uložíme macerovať na noc do chladničky.

3. Druhý deň prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a nahriatych fliaš.

4. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkom a asi na 20 minút ich položíme naležato.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.