Vafle – raňajky na Valentína – recept

0

Sviatok zaľúbených môžete uchopiť rôznymi spôsobmi. Niekto kupuje svojej polovičke darčeky, niekto neoslavuje vôbec. Čo tak pripraviť pre vašu polovičku niečo v kuchyni? Pripravila som pre vás jednoduchý recept na vafle a veríme, že sa ním budete inšpirovať a vyslúžite si minimálne jeden veľký sladký bozk.

Vafle sú koláč z kysnutého alebo nekysnutého cesta, pečeného medzi dvoma železami s typickým mriežkovaním. Pochádzajú z Francúzska alebo Belgicka.

Základný rozdiel oproti palacinkám je ten, že sa do vaflí dáva maslo a cukor. Vďaka tomu majú karamelovejšiu chuť.

Sladké raňajky
Počet porcií: 10
Potrebujeme: vafľovač, strúhadlo

Potrebujeme:
6 vajíčok
60 gramov smotany na šľahanie
2 lyžice mlieka
60 gramov masla
1 limetku
štipku soli
80 gramov kryštálového cukru
125 gramov hladkej múky
475 gramov broskýň z konzervy
4 lyžice strúhaného kokosu
rastlinný olej
8 – 10 guľôčok vanilkovej zmrzliny

Postup:
Cesto
1. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.

2. Smotanu a mlieko zohrejeme.

3. Maslo vymiešame s nastrúhanou limetkovou kôrou, soľou a cukrom do peny.

4. Za stáleho miešania pridáme žĺtky, múku, limetkovú šťavu a zohriatu smotanu s mliekom. Opatrne primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Necháme 30 minút odpočívať.

Broskyne
Broskyne scedíme a nakrájame na plátky. Strúhaný  kokos opečieme na panvici bez použitia tuku. Necháme vychladnúť a potom ním posypeme nakrájané broskyne.
Čítajte tiež:Ako pripraviť zdravé raňajky?

Vafle
Odpočinuté cesto premiešame a nalievame po naberačkách do stredu rozohriateho vafľovača (nerozlievame až ku krajom), ktorý sme potreli olejom.

Pečieme dozlatista. Hotové vafle podávame s kokosovými broskyňami a vanilkovou zmrzlinou.
Čítajte tiež: Naučte deti hravo, ako jesť zdravo

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.