Vegánska Buddhova miska – Recept

1

Keďže sa v týchto časoch veľmi nehýbeme a sme doma, prinášame zdravšie recepty, ktoré nezaťažia žalúdok a navyše, tento recept je vegánsky. Cvičiť však môžete aj doma.

Konkrétne tréningové plány na doma nájdete v knihách Začni cvičiť s POHYBom for Men a Začni cvičiť s POHYBom for Women. Poskytujú konkrétny postup čo trénovať (cviky, série, opakovania) a tiež presné informácie o tom, ako trénovať (konkrétne popisy cvikov a ich prevedenia) spolu s autentickými fotografiami a postupom. Sú doplnené o tipy, ktoré je možné v tréningu využiť pre ešte väčšiu efektivitu. “Knihy sú určené do fitnesscentra, avšak množtvo tréningov je možné realizovať doma, nakoľko nie sú potrebné pomôcky na cvičenie, alebo len minimum.” dodáva Ľuboš Gsch. Podľa kníh si úspešne tvarujú postavu aj herečky Petra Bubeníková a Zuzana Vačková.

Vegánska Budhova miska
Počet porcií: 8 až 10                                    
nenáročné                 
Pripravené: do 40 min.

Potrebujeme:
– 125 g zmesi dlhozrnnej a divokej ryže
– soľ
– 1 plechovku cíceru (hmotnosť odkvapkaného obsahu 265 g)
– 1 plechovku červenej fazule (Kidney) (hmotnosť odkvapkaného obsahu 250 g)
– 1 baby ananás
– asi 100 g poľného šalátu
– 1 avokádo
– 1 viazaničku jarnej cibuľky
– 100 g cvikly
– 1 kopcovitú PL sezamových semien
– 200 g karfiolu
– 2 PL oleja, napr. olivového

Na dressing:
– 2 tégliky Dr. Oetker Creme VEGA (à 150 g)
– 2 KL oleja, napr. olivového
-4 KL agávového sirupu
– 2 KL citrónovej šťavy
– soľ
– čerstvo zomleté čierne korenie

Postup:
1. Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Cícer a fazuľu necháme v sitku dobre odkvapkať.

2. Ananás olúpeme, odstránime hlúbik, rozštvrtíme a dužinu nakrájame na tenké plátky.

3. Poľný šalát preberieme, umyjeme a necháme odkvapkať. Avokádo po dĺžke prekrojíme, jadro odstránime a po dĺžke nakrájame na plátky.

4. Jarné cibuľky umyjeme a nakrájame na tenké krúžky.

5. Cviklu očistíme, nakrájame na tenké plátky a krátko blanšírujeme vo vriacej vode.

6. Sezam opražíme na panvici s nepriľnavým povrchom bez tuku do zlatista. Karfiol očistíme a nakrájame na tenké plátky.

7. V panvici zohrejeme olej a plátky karfiolu v ňom z oboch strán opečieme do zlatista.

Úprava:
Prísady na šalát, okrem sezamu, po jednom naaranžujeme do veľkej misy.

Dressing:
Všetky prísady dobre premiešame a štedro dochutíme. Dressingom rovnomerne polejeme zeleninu.

Na dekoráciu posypeme sezamom.

Tipy zo skúšobnej kuchyne:
Prísady na šalát môžete podľa chuti obmeniť alebo nahradiť, napr. cukrovým hráškom, brokolicou, čučoriedkami.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.