Sezóna paradajok je na konci a po pravde, už sme ich aj prejedení. Lenže príde jeseň a zima a budeme kupovať umelé v obchode. A do toho sa mi veľmi nechce a v zime milujeme plnenú papriku, pripravila som paradajkovú šťavu vhodnú práve napríklad do plnenej papriky.
Paradajková šťava: Potrebujeme:
Paradajky
Trochu kryštálového cukru (aj nemusí byť)
Postup:
1. Paradajky umyjeme a nakrájame na malé kúsky.
2. Dáme ich do hrnca uvariť, následne ich rozmixujeme.
3. Pripravíme si nádobu kam precedíme čistú šťavu. Zvyšky šupiek a jadierok vyhodíme, my máme sliepky, takže ich dávam im.
4. Šťavu naplníme do pohárov a následne zasterilizujeme. Je viac druhov sterilizácie, ja dám rúru na 120 stupňov Celzia, na pekáč dám utierku, vodu a nato položím poháre a nechám ich 30 minút v rúre.
Čítajte tiež: Najlepšie recepty
Keď budete robiť plnenú papriku, túto šťavu už len dochutíte podľa svojich preferencií.
Ilustračné foto: Pexels.com
Čítajte tiež: Domáci tradičný kečup – RECEPT
Ak sa chcete inšpirovať ďalšími receptami, choďte na stránku https://www.youtube.com/results?search_query=andrea+hinkova kliknite na Odoberať a už vám žiadne skvelé recepty neuniknú :)