Obľúbený sviatok strašidiel a masiek Haloween sa nezastaviteľne blíži a s ním aj množstvo príležitostí predviesť sa v kuchyni nielen vašej rodine, ale aj priateľom či kolegom na štýlovej párty.
Počet porcií: 6
Potrebujeme:
robot s nadstavcom metlička,
stierku,
4 cukrárske vrecká (2 x s ozdobnou špičkou, 1 x s veľkou a 1 x s malou hladkou špičkou), papier na pečenie,
veľký plech
Čas sušenia: 1 hodina a 30 minút
Suroviny
Pavlovovej tortičky:
8 bielkov (240 g)
340 g kryštálového cukru Castello
170 g práškového cukru Castello
1 lyžica šťavy z citróna
1 lyžica Zlatého klasu
Malinová omáčka:
250 g mrazených malín
80 ml vody
šťava z 1 citróna
50 g kryštálového cukru Castello
10 g Zlatého klasu
Krém:
250 g mascarpone Lovilio
250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Ozdoba:
roztopená horká čokoláda J. D. Gross
Postup
1. Bielky vyšľaháme na stredných otáčkach do peny. Potom k nej po lyžiciach zašľaháme . kryštálový cukor.
Vznikne tuhý lesklý sneh, do ktorého na vysokých otáčkach krátko zašľaháme práškový cukor. Nakoniec ešte zašľaháme citrónovú šťavu a Zlatý klas.
2. Pripraveným cestom naplníme dve cukrárske vrecká – jedno s ozdobnou a druhé s veľkou hladkou špičkou.
Pomocou ozdobnej špičky na plech vystlaný papierom na pečenie vytvoríme základný plný kruh okolo ktorého urobíme vyšší okraj, aby nám vznikla priehlbina, ktorú budeme neskôr plniť – telá postavičiek.
Vedľa pomocou veľkej hladkej špičky vytvoríme pusinky – hlavy postavičiek. Tortičky sušíme v rúre vyhriatej na 90 °C približne 90 minút. Upečené ich necháme vychladnúť.
Malinová omáčka
V hrnci rozvaríme maliny s 50 ml vody, citrónovou šťavou a cukrom. Pridáme Zlatý klas rozmiešaný v 30 ml vody. Prevaríme, prelejeme do misky a necháme vychladnúť.
Krém
Mascarpone vyšľaháme so smotanou do tuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Telá postavičiek naplníme omáčkou.
Pridáme vrstvu krému. Na ňu položíme hlavy postavičiek a pomocou roztopenej čokolády dokreslíme oči.
Čítajte tiež: Svetlonos plný zdravia