Veľká noc bude tento rok od 7. do 10. 4. 2022. Urobte si radosť už dnes a pohlaďte svoje chuťové poháriky. Jarná čokoládová torta.

Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 30 minút
Čas pečenia: asi 60 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Čokoládová torta – potrebujeme:
Na cesto:
1 ½ KL instantnej kávy
350 ml vriacej vody
250 g masla
200 g kvalitnej horkej čokolády 70 %
250 g práškového cukru
3 vajcia
2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
240 g hladkej múky
1 balíček Droždia Dr. Oetker
30 g Holandského kakaa Dr. Oetker
¼ KL soli

Na polevu:
200 g kvalitnej horkej čokolády 70 %
200 ml smotany na šľahanie
1 KL masla
Na ozdobenie:
Marcipán Dr. Oetker
Ešte potrebujeme:
tortovú formu (ø 24 cm)

Postup:
1. Na prípravu cesta v mise zalejeme kávu vriacou vodou. Pridáme na kocky nakrájané maslo, nalámanú čokoládu a cukor a metličkou vymiešame dohladka.
2. Pridáme vajíčka, a tiež vanilkovú pastu. Múku zmiešanú s droždím kakaom a soľou a dôkladne zamiešame.
3. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba pečenia: asi 60 minút
4. Korpus necháme vychladnúť.
5. Na prípravu polevy rozpustíme čokoládu v kastróliku vo vodnom kúpeli. Pridáme smotanu a maslo a vymiešame dohladka. Polevou potrieme povrch vychladnutého korpusu a uložíme asi na hodinu do chladničky.
6. Povrch torty dozdobíme vajíčkami vymodelovanými z marcipánu, ktoré môžeme zafarbiť potravinárskym farbivom.
Ďalšie skvelé recepty nájdete na http://www.andawell.sk

Čítajte tiež: Veľkonočný mazanec – Recept
http://samanskesviecky.sk