Jarná čokoládová torta – Recept

3
Jarná čokoládová torta

Veľká noc bude tento rok od 7. do 10. 4. 2022. Urobte si radosť už dnes a pohlaďte svoje chuťové poháriky. Jarná čokoládová torta.

Jarná čokoládová torta – ideálna pre šibačov, aj pre veľkonočnú návštevu. Alebo, len tak. Foto: http://www.pexels.com

Náročnosť:  jednoduchá príprava

Čas prípravy: asi 30 minút
Čas pečenia: asi 60 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Čokoládová torta – potrebujeme:

Na cesto:
1 ½ KL instantnej kávy
350 ml vriacej vody
250 g masla
200 g kvalitnej horkej čokolády 70 %
250 g práškového cukru
3 vajcia
2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
240 g hladkej múky
1 balíček Droždia Dr. Oetker
30 g Holandského kakaa Dr. Oetker
¼ KL soli

Na polevu:
200 g kvalitnej horkej čokolády 70 %
200 ml smotany na šľahanie
1 KL masla

Na ozdobenie:
Marcipán Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:
tortovú formu (ø 24 cm)

Postup:
1. Na prípravu cesta v mise zalejeme kávu vriacou vodou. Pridáme na kocky nakrájané maslo, nalámanú čokoládu a cukor a metličkou vymiešame dohladka.

2. Pridáme vajíčka, a tiež vanilkovú pastu. Múku zmiešanú s droždím kakaom a soľou a dôkladne zamiešame.

3. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2

Doba pečenia: asi 60 minút

4. Korpus necháme vychladnúť.

5. Na prípravu polevy rozpustíme čokoládu v kastróliku vo vodnom kúpeli. Pridáme smotanu a maslo a vymiešame dohladka. Polevou potrieme povrch vychladnutého korpusu a uložíme asi na hodinu do chladničky.

6. Povrch torty dozdobíme vajíčkami vymodelovanými z marcipánu, ktoré môžeme zafarbiť potravinárskym farbivom.

Ďalšie skvelé recepty nájdete na http://www.andawell.sk


Čítajte tiež: Veľkonočný mazanec – Recept
http://samanskesviecky.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.