Prichádza k nám jedno z najkrajších období v roku. Ak ešte stále hľadáte tipy na vianočné pečenie, nech sa páči recept na vianočné oriešky v čokoláde.
Náročnosť: stredne náročné
Čas prípravy: asi 40 minút
Čas pečenia: asi 20 minút
Vystačí na: asi 40 kusov
Potrebujeme:
Na cesto:
250 g hladkej múky
½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
80 g trstinového cukru
štipku soli
2 zarovnané KL perníkového korenia
125 g tekutého medu
50 g zmäknutého masla
2 PL mlieka
Na pokrytie a polevu:
300 g celých opražených olúpaných lieskových orieškov
2 balíčky Polevy tmavej
Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie
Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, soľou a perníkovým korením. Pridáme med, maslo a mlieko a ručne vypracujeme hladké cesto.
2. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a ostrým nožom nakrájame na obdĺžniky s rozmermi asi 3 × 7 cm. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie.
3. Na povrch husto nasypeme lieskové oriešky a zľahka pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Čas pečenia: asi 10 minút (1 plech)
4. Perníčky necháme vychladnúť.
5. Polevy rozpustíme podľa návodu na obale a povrch perníčkov nimi polejeme.
Skvelé sviečky s pridanou hodnotou nájdete na http://samanskesviecky.sk
- Rok 2025 je rokom hada. Pripravte sa na rok plný zmien, rastu a introspekcie!Rok 2025 bude patriť znameniu Dreveného Hada, ktoré so sebou prináša energiu hlbokej transformácie, rastu a rozvážneho plánovania. Toto obdobie, začínajúce 29. januára 2025 a trvajúce do 16. februára 2026, je ideálnym časom na zamyslenie sa nad vlastnými činmi, hľadanie nových príležitostí a budovanie stabilného základu pre budúcnosť. Drevený Had je známy svojou múdrosťou, stratégiou… Čítať viac: Rok 2025 je rokom hada. Pripravte sa na rok plný zmien, rastu a introspekcie!
- Trávenie na Vianoce: Zbavte sa ťažkostí za pár minút, vďaka týmto osvedčeným tipomVianoce sú obdobím radosti, rodinných stretnutí a štedrých stolov. Bohaté jedlá, sladkosti, zemiakový šalát, vyprážané ryby a koláče tvoria neodmysliteľnú súčasť sviatočných osláv. Prejedanie a kombinácia ťažkých jedál často vedú k preťaženému tráveniu, ktoré nám môže pokaziť sviatočnú pohodu. Ťažké trávenie. Ako si s tým poradiť? Prinášame praktické tipy na prevenciu aj prvú pomoc. Prečo… Čítať viac: Trávenie na Vianoce: Zbavte sa ťažkostí za pár minút, vďaka týmto osvedčeným tipom
- Najväčší dar: Zdravie ako základ šťastných VianocVianoce sú obdobím, kedy dávame darčeky svojim blízkym, no často zabúdame na seba. Čo keby sme si tento rok pod stromček nadelili ten najcennejší dar – zdravie? Starostlivosť o vlastné telo, správna strava a pohyb sú dary, ktoré nás môžu sprevádzať počas celého roka a zlepšiť kvalitu nášho života. Pečeň: Nenahraditeľný pomocník Pečeň je jedným… Čítať viac: Najväčší dar: Zdravie ako základ šťastných Vianoc
- Karmicky zaťažené mená. Čo o sebe prezrádzajú?Mená sú neoddeliteľnou súčasťou našej identity. Nie sú len označením, ktorým nás volajú iní, ale aj symbolom, ktorý nesie energiu, vibrácie a možno dokonca aj karmický odkaz. V tomto článku sa pozrieme na to, čo znamenajú karmicky zaťažené mená, ako ich vypočítať a ako ovplyvňujú náš život. Čo znamenajú karmicky zaťažené mená? Karma sa všeobecne… Čítať viac: Karmicky zaťažené mená. Čo o sebe prezrádzajú?
- Jednoduchá nebeská vianočná torta – receptPokračujeme s receptami na vianočný stôl. Tentokrát je to jednoduchá nebeská vianočná torta. Ľahká príprava Doba prípravy: asi 40 minútDoba pečenia: asi 30 minútVystačí na: asi 12 porcií Nebeská vianočná torta: Potrebujeme Na cesto:3 bielky50 g cukru110 g zmäknutého masla alebo margarínu150 g cukru1 KL Arómy vanilkovej3 žĺtky180 g hladkej múky2 zarovnané KL kypriaceho prášku… Čítať viac: Jednoduchá nebeská vianočná torta – recept