Vianočné pečivo na tri spôsoby – recept

2

Na trhu je nespočetné množstvo receptov na najrôznejšie dezerty. Nie každý z nás je však rodený pekár a hodiny strávené pečením nepredstavujú dokonalú idylku. Vybrali sme preto niekoľko tipov na vianočné dobroty, ktoré očaria rodinu i blízkych a nezdržia vás na celé dni v kuchyni. Trúfalejší môžu vyskúšať všetky alebo si vybrať jeden obľúbený a zaviesť si tak milú vianočnú tradíciu.

Vianočné pečivo na 3 spôsoby

Počet porcií: 20
Potrebujeme: mixér, 3 cukrárske vrecká, cukrárske špičky

clear long stem drinking glass
Photo by picjumbo.com on Pexels.com


Suroviny
Základné cesto
550 g zmäknutého masla
160 g práškového cukru
1/2 lyžičky soli
2 vajíčka
1 žĺtok
600 g hladkej múky

dough and flour near lemons and rolling pin
Photo by Daria Shevtsova on Pexels.com

Kakaové venčeky
30 g holandského kakaa
30 g strúhaného kokosu

Pomarančové tyčinky v čokoláde
kôra z 1 pomaranča
štipka škorice
100 g čokolády na varenie (40 % kakaa)

Vanilkové kvetinky
1/2 vanilkového struku
80 g marhuľového džemu

Postup:

Základné cesto
Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Prisypeme soľ a po jednom prišľaháme vajíčka a žĺtok. Naraz prisypeme preosiatu múku a premiešame. Základné cesto rozdelíme na tri časti.

Kakaové venčeky

Do jednej časti primiešame kakao a kokos. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou hviezdicovou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame venčeky.

Pomarančové tyčinky v čokoláde

Do ďalšej časti cesta primiešame pomarančovú kôru a štipku mletej škorice. Cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka s okrúhlou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame tyčinky.

Upečené a vychladnuté tyčinky namáčame do rozpustenej čokolády.

Vanilkové kvetinky s džemom

Do poslednej časti cesta primiešame zrniečka vanilky. Naplníme do cukrárskeho vrecka s veľkou hviezdicovou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame kvetinky.

Do stredu každej kvetinky urobíme priehlbinu, do ktorej dáme marhuľový džem. Pečieme pri teplote 180 °C približne 10 – 15 minút dozlatista.

Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.
https://www.lidl.sk/

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.