Vianočné oriešky v čokoláde – recept

2

Prichádza k nám jedno z najkrajších období v roku. Aj keď bude tento rok opäť poznačený pandémiou a obmedzením stretávania sa, každý z nás si ho urobí čo najkrajším. A k tomu určite patria aj koláče a zákusky.

Náročnosť: stredne náročné
Čas prípravy: asi 40 minút
Čas pečenia: asi 20 minút
Vystačí na: asi 40 kusov

Potrebujeme:

Na cesto:
250 g hladkej múky
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
80 g trstinového cukru
štipku soli
2 zarovnané KL Perníkového korenia Dr.Oetker
125 g tekutého medu
50 g zmäknutého masla
2 PL mlieka

Na pokrytie a polevu:
300 g celých opražených olúpaných lieskových orieškov
2 balíčky Polevy tmavej Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie

Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, soľou a perníkovým korením. Pridáme med, maslo a mlieko a ručne vypracujeme hladké cesto.

2. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a ostrým nožom nakrájame na obdĺžniky s rozmermi asi 3 × 7 cm. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie.

3. Na povrch husto nasypeme lieskové oriešky a zľahka pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Čas pečenia: asi 10 minút (1 plech)

4. Perníčky necháme vychladnúť.

5. Polevy rozpustíme podľa návodu na obale a povrch perníčkov nimi polejeme.
 

Lieskové oriešky na perníkovom podklade zaliate čokoládovou Polevou tmavou Dr. Oetker.
Čítajte tiež: Vianočné pečivo bez cukru – Recept
Skvelé sviečky s pridanou hodnotou nájdete na http://samanskesviecky.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.