Krehké maslové cesto s nádychom vanilky a citrusov, lepené ovocným džemom. To je nádherne jednoduché a pritom absolútne neodolateľné linecké cesto. Tak voňajú Vianoce. Tak vonia domov.
- 500 g Hladká múka na krehké pečivo
- 2 vajcia
- 250g zmäknutého masla
- 250g práškového cukru
- Jemne nastrúhaná kôra z 1/2 citrónu
Postup
- Zmiešajte Hladkú múku na krehké pečivo, cukor a citrónovú kôru.
- Pridajte vajce a pokrájané zmäknuté maslo.
- Vypracujte hladké cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a cez noc uložte do chladničky.
- Pred pečením predhrejte rúru na 160°C.
- Cesto si pripravte na pomúčenú plochu a vyvaľkajte z neho niekoľko mm hrubú placku.
- Vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na papier na pečenie.
- Linecké koláčiky pečte do ružova a po vychladnutí zlepujte marmeládou.
TIP: Použite marmeládu výraznejšej chuti, napríklad ríbezľovú.