Hallowenská torta – recept

0
Tekvicová torrta na Haloween.

Chystáte detskú párty na Hallowen? Ak áno, máme pre vás tip na skvelú Hallowenskú tortu.

Počet porcií: 15

Potrebujeme: plech na pečenie, papier na pečenie, ponorný mixér, šľahací mixér, sitko, strúhadlo, stierku, 2 formy na pečenie (priemer 20 cm), valček, ostrý nožík, štetce na maľovanie, formičku na vykrajovanie v tvare listu.

Tekvicová torrta na Haloween.

Suroviny

Korpus:
840 g tekvicového pyré (asi 1,6 kg tekvice hokkaido)
8 vajíčok
360 g kryštálového cukru
440 ml slnečnicového oleja
600 g polohrubej múky
4 lyžičky sódy bikarbóny
2 lyžičky kypriaceho prášku
1 lyžička soli
4 lyžičky mletej škorice
kôra z 2 pomarančov

Plnka:
450 g zmäknutého masla
400 g práškového cukru
šťava z 1 citróna
kôra z 2 pomarančov
360 g nátierky z čerstvého syra

Ozdoba:
1 kg fondánu (čierny, oranžový a zelený)

Postup

Korpus

Tekvicu očistíme, nakrájame na kúsky a upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 180 °C. Keď vychladne, rozmixujeme ju na pyré. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny.

Opatrne prilejeme olej a zašľaháme aj tekvicové pyré. Preosiate suché ingrediencie a pomarančovú kôru primiešame už ručne.

Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C približne 35-45 minút.

Plnka

Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do nadýchanej peny. Pridáme šťavu z citróna a pomarančovú kôru. Ručne stierkou vmiešame krémový syr.

Torta

Upečené a vychladnuté korpusy rozrežeme vodorovne na polovice. Potierame ich krémom a vrstvíme na seba. Na záver celú tortu potrieme krémom a necháme stuhnúť.

Na ozdobenie

Stuhnutú tortu zrežeme do tvaru tekvice. Čierny fondán rozvaľkáme a nalepíme na jednu stranu torty. Oranžový fondán rozvaľkáme na veľký kruh a vyrežeme doň oči, nos a ústa tekvice.

Fondán opatrne položíme na tortu – tvárou na čierny fondán. Miesta, kde sa fondány dotýkajú „zlepíme“ vodou. Prebytočný fondán zrežeme.

Na vrch torty umiestnime stopku a lístky zo zeleného fondánu. Tortu pomocou štetca potrieme vodou, aby sa leskla a môžeme vytieňovať hnedým farbivom.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.