Chystáte detskú párty na Hallowen? Ak áno, máme pre vás tip na skvelú Hallowenskú tortu.
Počet porcií: 15
Potrebujeme: plech na pečenie, papier na pečenie, ponorný mixér, šľahací mixér, sitko, strúhadlo, stierku, 2 formy na pečenie (priemer 20 cm), valček, ostrý nožík, štetce na maľovanie, formičku na vykrajovanie v tvare listu.

Suroviny
Korpus:
840 g tekvicového pyré (asi 1,6 kg tekvice hokkaido)
8 vajíčok
360 g kryštálového cukru
440 ml slnečnicového oleja
600 g polohrubej múky
4 lyžičky sódy bikarbóny
2 lyžičky kypriaceho prášku
1 lyžička soli
4 lyžičky mletej škorice
kôra z 2 pomarančov
Plnka:
450 g zmäknutého masla
400 g práškového cukru
šťava z 1 citróna
kôra z 2 pomarančov
360 g nátierky z čerstvého syra
Ozdoba:
1 kg fondánu (čierny, oranžový a zelený)
Postup
Korpus
Tekvicu očistíme, nakrájame na kúsky a upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 180 °C. Keď vychladne, rozmixujeme ju na pyré. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny.
Opatrne prilejeme olej a zašľaháme aj tekvicové pyré. Preosiate suché ingrediencie a pomarančovú kôru primiešame už ručne.
Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C približne 35-45 minút.
Plnka
Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do nadýchanej peny. Pridáme šťavu z citróna a pomarančovú kôru. Ručne stierkou vmiešame krémový syr.
Torta
Upečené a vychladnuté korpusy rozrežeme vodorovne na polovice. Potierame ich krémom a vrstvíme na seba. Na záver celú tortu potrieme krémom a necháme stuhnúť.
Na ozdobenie
Stuhnutú tortu zrežeme do tvaru tekvice. Čierny fondán rozvaľkáme a nalepíme na jednu stranu torty. Oranžový fondán rozvaľkáme na veľký kruh a vyrežeme doň oči, nos a ústa tekvice.
Fondán opatrne položíme na tortu – tvárou na čierny fondán. Miesta, kde sa fondány dotýkajú „zlepíme“ vodou. Prebytočný fondán zrežeme.
Na vrch torty umiestnime stopku a lístky zo zeleného fondánu. Tortu pomocou štetca potrieme vodou, aby sa leskla a môžeme vytieňovať hnedým farbivom.
- Mäkké špaldové medovníky: Zdravšia verzia klasiky, ktorá rozvonia celý domŠpaldové medovníky sú jemnejšou a zdravšou alternatívou tradičných Vianoc. Vďaka špaldovej múke, kvalitnému medu a voňavej zmesi korenín sú mäkké hneď po upečení a pritom si zachovávajú autentickú chuť, ktorú milujeme.
- Mocha Mousse: Farba Vianoc 2025, ktorá spája eleganciu, teplo a prirodzenosťTohtoročné Vianoce budú v odtieňoch Mocha Mousse – jemnej, zamatovej hnedej, ktorá kombinuje eleganciu, útulnosť a moderný minimalizmus. Je to farba, ktorá pristane zimnej móde aj vianočnému interiéru a vytvára harmonickú, hrejivú atmosféru. Mocha Mousse – jemná káva, ktorá oblieka Vianoce Trendová farba Vianoc 2025, Mocha Mousse, je odtieň teplej, jemne mliečnej kávy so zamatovým… Čítať viac: Mocha Mousse: Farba Vianoc 2025, ktorá spája eleganciu, teplo a prirodzenosť
- Vytvorte si svoj pom pom adventný veniecVianoce nemusia byť len červené, zelené, či zlaté. Skúste si tento rok pre zmenu vlastnoručne vyrobiť netradičný vianočný veniec pomocou „pom pom“ guľôčiek. Postup je jednoduchý a zvládnu ho aj naši najmenší. Čo potrebujete na výrobu Pom pom adventného venca? Postup pri výrobe pom pom adventného venca Polystyrénovú obruč omotáme stuhou, aby lepidlo a pom pom guľôčky… Čítať viac: Vytvorte si svoj pom pom adventný veniec
- Láska medzi riadkami prináša čaro, humor aj poriadnu dávku emóciíKniha Láska medzi riadkami prináša výnimočný príbeh pre všetkých, ktorí milujú knihy, šťastné konce a trochu nezbednú hravosť.
- Román Vianočná. Lucia Sasková prináša príbeh, ktorý vás vtiahne do temnotyVianočná je román, ktorý zneistí, no zároveň dojme, pretože ukazuje, že aj v tme sa dá nájsť svetlo – ak máte odvahu pozrieť sa mu do očí.


















