Krémová karfiolová polievka – Recept

0
14

Keď nám pri varení dochádzajú nápady, čoraz častejšie sa spoliehame na internet.

Krémová karfiolová polievka

Potrebujeme:

  • 1 malý karfiol
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 l kuracieho vývaru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • olivový olej 
  • 1/2 pohára strúhaného syra grana padano
  • morská soľ
  • čierne korenie

 Postup:

  1. Karfiol rozdelíme na ružičky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Karfiol a zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vývarom a privedieme do varu.

2. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a cesnak s cibuľou opražíme dosklovita.

3. Potom cesnak s cibuľou pridáme do vriacej polievky a varíme na miernom ohni pod pokrievkou, kým zelenina zmäkne.

4. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Do horúcej polievky pridáme strúhaný syr a miešame, kým sa nerozpustí. Na záver ochutíme soľou a čiernym mletým korením.

Podávame ozdobené trochou čerstvo namletého čierneho korenia a strúhaným syrom grana padano.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.