Karfiolová krémová polievka – Recept

1
white ceramic bowl with green soup
Photo by alleksana on Pexels.com

Vďaka nízkemu obsahu sodíka a tukov a veľkému množstvo draslíka karfiol pomáha zmierňovať problémy so srdcom aj obličiek. Obsahuje minimum kalórii, vyvoláva pocit sýtosti, preto je skvelý na chudnutie. Krémová karfiolová polievka.

Nech sa páči recept pre každého. Je naozaj vynikajúca.

chopped cauliflower
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Krémová karfiolová polievka

Potrebujeme:

  • 1 malý karfiol
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 l kuracieho vývaru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • olivový olej 
  • 1/2 pohára strúhaného syra grana padano
  • morská soľ
  • čierne korenie

 Postup:

1.Karfiol rozdelíme na ružičky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Karfiol a zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vývarom a privedieme do varu.

2. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a cesnak s cibuľou opražíme dosklovita.

3. Potom cesnak s cibuľou pridáme do vriacej polievky a varíme na miernom ohni pod pokrievkou, kým zelenina zmäkne.

4. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Do horúcej polievky pridáme strúhaný syr a miešame, kým sa nerozpustí. Na záver ochutíme soľou a čiernym mletým korením.

Podávame ozdobené trochou čerstvo namletého čierneho korenia a strúhaným syrom grana padano.
Čítajte tiež: https://andawell.sk/fazulova-polievka-recept-na-zahriatie/

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.