Klasická cesnaková polievka – Recept

0

Klasickú Cesnakovú polievku jednoducho milujeme. V rôznych regiónoch Slovenska ju pripravujú podľa tradičných receptov starých materí. Varia ju s chlebom, zemiakmi, krémovú, ale aj číru. My vám ponúkame jednoduchý, veľmi chutný recept, hotový doslova za pár minút.

Potrebujeme:

  • 1,5 hlávky cesnaku
  • 6 zemiakov
  • 3 lyžice masla
  • 1 bobkový list
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 l vriacej vody
  • 150 g tvrdeného syra
  • 1 biela bagetka
  • olivový olej

Postup:
1.
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a smažíme asi 5 minút.

2. Potom pridáme celé strúčiky cesnaku, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie. Celé to zalejeme 1 litrom vriacej vody.

3. Polievku varíme približne 15 minút, kým zemiaky nezmäknú. Potom vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme.

4. Polievku podávame horúcu, posypanú strúhaným syrom, s kúskami opečenej bagety, ktorú si z oboch strán opečieme na panvici na troche olivového oleja a potrieme cesnakom.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.