Klasickú cesnakovú polievku jednoducho milujeme. V rôznych regiónoch Slovenska ju pripravujú podľa tradičných receptov starých materí. Varia ju s chlebom, zemiakmi, krémovú, ale aj číru. My vám ponúkame jednoduchý, veľmi chutný recept, hotový doslova za pár minút.
Potrebujeme:
– 1,5 hlávky cesnaku
– 6 zemiakov
– 3 lyžice masla
– 1 bobkový list
– soľ
– čierne korenie
– 1 l vriacej vody
– 150 g tvrdeného syra
– 1 bielu bagetku
– olivový olej
Postup:
1. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a smažíme asi 5 minút.
2. Potom pridáme celé strúčiky cesnaku, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie. Celé to zalejeme 1 litrom vriacej vody.
3. Polievku varíme približne 15 minút, kým zemiaky nezmäknú. Potom vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme.
4. Polievku podávame horúcu, posypanú strúhaným syrom, s kúskami opečenej bagety, ktorú si z oboch strán opečieme na panvici na troche olivového oleja a potrieme cesnakom.
Čítajte tiež: https://andawell.sk/recept-polievka/
Zdroj: https://kuchynalidla.sk/
Čítajte tiež: Hustá hokkaido polievka s kvakou – Recept