Klasická cesnaková polievka – Recept

2

Klasickú Cesnakovú polievku jednoducho milujeme. V rôznych regiónoch Slovenska ju pripravujú podľa tradičných receptov starých materí. Varia ju s chlebom, zemiakmi, krémovú, ale aj číru. My vám ponúkame jednoduchý, veľmi chutný recept, hotový doslova za pár minút.

Potrebujeme:
– 1,5 hlávky cesnaku
– 6 zemiakov
– 3 lyžice masla
– 1 bobkový list
– soľ
– čierne korenie
– 1 l vriacej vody
– 150 g tvrdeného syra
– 1 bielu bagetku
– olivový olej

Postup:
1. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a smažíme asi 5 minút.

2. Potom pridáme celé strúčiky cesnaku, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie. Celé to zalejeme 1 litrom vriacej vody.

3. Polievku varíme približne 15 minút, kým zemiaky nezmäknú. Potom vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme.

4. Polievku podávame horúcu, posypanú strúhaným syrom, s kúskami opečenej bagety, ktorú si z oboch strán opečieme na panvici na troche olivového oleja a potrieme cesnakom.

Zdroj: https://kuchynalidla.sk/

Čítajte tiež: Hustá hokkaido polievka s kvakou – Recept

photography of garlic on wooden table
Photo by Skitterphoto on Pexels.com

2 KOMENTÁRE

  1. […] To, aké sú polievky zdravé a aké sú ich blahodarné účinky vedeli už naše babičky. Nie nadarmo sa vraví: „polievka je základ“. V minulosti nosievali ženám v šestonedelí silný slepačí vývar, aby opäť nabrali silu po pôrode. Dlho varené mäsové vývary sa podávali aj deťom pri rôznych ochoreniach. Tento zvyk dokonca pretrval dodnes. Pri chrípke alebo nachladnutí totiž horúca polievka zahreje, uvoľní hlieny, dodá telu potrebné tekutiny, výživne látky a zároveň ho neunaví zdĺhavým trávením, ako je to pri ťažšom jedle. Polievka je v tomto smere jednoducho zázračná.Čítajte tiež: Klasická cesnaková polievka – Recept […]

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.