Cheeckake čučoriedkový – recept

1

Leto nám ponúka neskutočne veľa možností na tvorenie ovocných koláčov a tort. Ovocný cheescake je vždy výborná voľba. Tentokrát som zavárala čučoriedky, tak som pridala aj cheescake. Cheescake je trochu náročný na čas, ale inak je veľmi jednoduchý a najmä veľmi variabilný. Môžete použiť akékoľvek ovocie a u nás doma je obľúbený aj gaštanový. Postup je rovnaký. V takom prípade dáte namiesto ovocia gaštanové pyré a pracujete s mascarpone, nie s tvarohom.

Čučoriedkový cheescake – potrebujeme:

Na korpus
200 gramov Marina keksy alebo Bebe keksy (môžete použiť aj piškóty)
100 gramov masla
k tomu pridáte 1 polievkovú lyžicu cukru (ale aj nemusíte)

Na plnku:
500 gramov jemného tvarohu alebo mascarpone (ja som dala pol na pol)
polovicu šálky práškového cukru
citrón – chemicky neošetrený (alebo použite citrónovú kôru od Dr. Oetker)
4 vajíčka
1 polievková lyžica hladkej múky alebo kukuričného škrobu (ja som dala Gustin od Dr. Oetker)
trochu čučoriedkového džemu
250 gramov čučoriedok

Na ozdobenie:
Šľahačka
polievková lyžica práškového cukru
čučoriedky na ozdobenie
mäta na ozdobenie 
ja som dala aj maliny na ozdobenie

Čučoriedkový cheescake – postup:

1. Keksy alebo piškóty rozmeliete na múčku a pridáte k nej rozpustené maslo. V rukách z toho vypracujete hmotu, ktorú dáte na spodok tortového korpusu. Ten má byť vystlaný papierom na pečenie (ostriháte si papier podľa korpusu).

2. Korpus dáte upiecť na 170 – 180 stupňov na približne 10 minút.

3. Medzitým si môžeme pripraviť plnku. Tvaroh (alebo mascarpone) vyšľaháme spolu s cukrom, pridáme citrónovú kôru, citrónovú šťavu a následne pridáme vajíčka. Ja som dala žĺtka a bielka som vyšľahala do snehu a tak som ich pridala.

4. Nakoniec pridávame múku alebo kukuričný škrob, džem. Všetko dobre premiešame a nakoniec pridáme celé čučoriedky.

5. Takto pripravenú plnku vylejeme na pripravený a vychladnutý korpus.

6. Dáte upiecť do rúry na 170 – 180 stupňov na približne 1 hodinu. Koláč sa pečie vo vodnom kúpeli, aby neuschol, takže pridáte do rúry nádobu s vodou.

7. Koláč necháte vychladnúť a následne ho dáte ešte na 4 hodiny do chladničky. Ja ho pripravujem večer a zdobím ráno. 8. Na záver vyšľaháte šľahačku (môžete použiť aj čokoládovú polevu) a naukladáte ovocie.
Čítajte tiež: Čučoriedky – prečo ich milovať?
Čokoládová torta s ovocím – Recept

http://www.andawell.sk

 

  • Vyzerajte štýlovo s batohom v každom veku
    Batohy už dávno nie sú výsadou len školákov a ľudí smerujúcich do posilňovne. Prešli obrovským vývojom a dostali sa až na prehliadkové móla. Milovníci módy vedia, že či máte 30, 40 alebo 50 rokov, vždy sa nájde batoh, ktorý bude dokonale ladiť s vašou osobnosťou a budete štýlová. Bojíte sa, že budete namiesto toho vyzerať príliš školácky? Naše nasledujúce… Čítať viac: Vyzerajte štýlovo s batohom v každom veku
  • Keď česť zrazí lásku na kolená: Mary Baloghová v novej sérii Ravenswood
    Kráľovná historickej romance Mary Baloghová má na svojom konte už vyše sto kníh a na radosť svojich nespočetných fanúšikov neprestáva tvoriť ani v súčasnosti. Veľkú obľubu si získala aj jej najnovšia regentská séria Ravenswood, ktorej prvá časť s názvom Nezabudnem na lásku teraz vyšla v slovenčine.
  • Blíženci – nepolapiteľní majstri komunikácie
    Znamenie Blížencov (Gemini) vládne obdobiu od 21. mája do 20. júna a patrí medzi vzdušné znamenia. Ich planétou je Merkúr, symbol pohybu, myslenia a reči. Blíženci sú zvedaví, bystrí, rečnícky nadaní a večne mladí duchom.
  • Záhrada v máji: Mesiac plný života, kvetov a práce
    Máj je pre záhradkárov jedným z najkrajších, ale aj najintenzívnejších mesiacov v roku. Príroda je v plnom rozkvete, dni sú dlhšie a teplejšie, a záhrada sa prebudila do svojej plnej sily.
  • Viete, čo je to emočné jedenie?
    Skúsenosti so „zajedaním“ stresu či emócií, najmä ak sme vo vypätej situácii, má väčšina z nás. Ak ste sa po neobvykle náročnom dni rozveselili porciou zmrzliny alebo kúskom čokolády, zatiaľ čo ste sa ventilovali kamarátke, je to v poriadku. Ak je však emocionálne jedenie prvou a najčastejšou reakciou na negatívne myšlienky či pocity, je na čase… Čítať viac: Viete, čo je to emočné jedenie?

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.