Potrebujeme:
Na cesto:
2 bielka
2 žĺtka
2 zarovnané polievkové lyžice kryštálového cukru
2 zarovnané polievkové lyžice polohrubej múky
2 lyžičky Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
1 polievkovú lyžicu kakaa (napríklad Holandské kakao Dr. Oetker)
Na krém:
100 gramov horkej čokolády
2 balíčky Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker (alebo 80 gramov)
2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker
200 gramov zmäknutého masla
180 gramov práškového cukru
1 kávovú lyžičku rumovej arómy Dr. Oetker
300 gramov jahôd
100 gramov malín
100 gramov čučoriedok
100 gramov černíc
Na ozdobenie:
Rôzne malé čokoládky a sviečky
Jahody, maliny, čučoriedky, černice
Jahodový džem
Ešte potrebujeme:
tortovú forma (Ø 18 cm)
Mixér
Postup:
1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.
2. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka.
3. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Doba pečenia: asi 25 Minút
(25 minut každý korpus)
4. Tento postup na cesto opakujeme ešte 2x. Korpusy necháme vychladnúť.
5. Na prípravu krému rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli čokoládu.
6. Zlatý klas uvaríme s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame čokoládu, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť.
7. V mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a arómu a vyšľaháme dohladka.
8. Povrch korpusov potrieme džemom. Na jeden korpus nanesieme 1/3 krému a 1/2 jahôd nakrájaných na plátky. Zakryjeme druhým korpusom, nanesieme 1/3 krému a 1/2 nakrájaných jahôd. Zakryjeme tretím korpusom, povrch potrieme zvyšným krémom a boky uhladíme slabou vrstvou prečnievajúceho krému.
9. Povrch torty ozdobíme ovocím a čokoládkami.
10. Tortu odložíme do chladničky.
Čítajte tiež: Tekvicové tartaletky – Recept

