Menu Zavrieť

Jarné inšpirácie

Pikantné pohladenie z Nivy

Nátierka

Vyskúšajte aj vy novú príchuť jedinečného a originálneho syra Niva pikant.  Zabojujte zároveň s nástrahami nepriaznivého počasia zdravým cesnakom. Lahodnú nátierku pripravíte rýchlo a jednoducho!

Ingrediencie
Syr NIVA pikant, 400 gramov
Tavený syr NIVA, jeden kus
Mäkký tvaroh, 250 gramov
Kyslá pochúťková smotana, jeden kus
Maslo
Cesnak, štyri strúčky

Postup
Syr NIVA pikant postrúhajte. Následne pridajte tavený syr, mäkký tvaroh, smotanu a maslo. Zmes dôsledne premiešajte. Nezabudnite na prelisované strúčky cesnaku. Pripravenú nátierku odložte na chvíľu do chladničky a neskôr podávajte s čerstvým pečivom.

 

Tvarohová nátierka s pažítkou a reďkovkou

 

Nátierka
Tvaroh dobre zasýti a bez pažítky by studená kuchyňa nebola tým pravým. Rovnako nemožno pochybovať ani o liečivých účinkoch reďkovky. Zázraky robí najmä s ľudským trávením. Skombinujte všetky suroviny a doprajte si chutnú, zdravú a sviežu nátierku.

Ingrediencie:
Mäkký hrudkovitý tvaroh, 250 gramov
Kyslá pochúťková smotana, štyri polievkové lyžice
Čerstvé mlieko, približne päť polievkových lyžíc
Reďkovka
Pažítka
Soľ
Mleté čierne korenie

Postup
Tvaroh dôkladne premiešajte s mliekom. Do hladkej hmoty pridajte štyri polievkové lyžice kyslej smotany. Nastrúhajte ľubovoľné množstvo reďkovky, osoľte a dochuťte čiernym korením. Umytú a nasekanú pažítku pridajte nakoniec, prípadne ňou posypte nátierku podľa vašej chuti.

Tvarohová pavučina s kakaom

 

Torta
Chyťte sa do sladkej a lahodnej pavučiny na plechu. Upečte si s nami delikátny tvarohový koláč s kakaom a smotanou.

Ingrediencie:
Tučný mäkký tvaroh, 800 gramov
Maslo,100 gramov
Kyslá pochúťková smotana,200 gramov
Mlieko,150 mililitrov
Polohrubá múka, 250 gramov
Cukor,130 gramov
Práškový cukor, 110 gramov
Vajcia, štyri kusy
Kakao, štyri polievkové lyžice
Vanilkový cukor, tri polievkové lyžice
Vanilkový práškový puding, dve balenia
Štipka soli

Postup:
Maslo, múku a cukor zmiešajte spolu so štipkou soli. Do drobiacej sa zmesi pridajte na záver vajíčko. Ideálne je, ak je cesto čo najdrobivejšie.

Formu na pečenie torty vysteľte cestom, nevynechajte ani jej boky. Formu odložte na chvíľu do chladničky, medzičasom si pripravte krém. Ten je zložený z tvarohu, kyslej smotany, mlieka a zvyšných vajíčok. Do krému na záver pridajte práškový cukor a balenia pudingu.

Dôležité je rozdeliť si krém na dve polovice, do jednej pridajte kakao. Do korpusu následne vlejte striedavo obidva druhy krému. Kakaový i biely. Po poslednej vrstve vytvorte špajdľou pavučinový vzor.

Následne vložte formu do rúry a koláč pečte 70 minút pri teplote 160 stupňov Celzia.

Čítajte tiež:
https://andawell.sk/velkonocna-sunka/

https://andawell.sk/mazanec/

https://andawell.sk/velkonocne-perniky/

https://andawell.sk/velkonocne-vrkoce/

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Navštívte náš voňavý e-shop

Pozrite si naše referencie