Leto nám ponúka neskutočne veľa možností na tvorenie ovocných koláčov a tort. Ovocný cheescake je vždy výborná voľba. Tentokrát som zavárala čučoriedky, tak som pridala aj cheescake. Cheescake je trochu náročný na čas, ale inak je veľmi jednoduchý a najmä veľmi variabilný. Môžete použiť akékoľvek ovocie a u nás doma je obľúbený aj gaštanový. Postup je rovnaký. V takom prípade dáte namiesto ovocia gaštanové pyré a pracujete s mascarpone, nie s tvarohom.
Čučoriedkový cheescake – potrebujeme:
Na korpus
200 gramov Marina keksy alebo Bebe keksy (môžete použiť aj piškóty)
100 gramov masla
k tomu pridáte 1 polievkovú lyžicu cukru (ale aj nemusíte)
Na plnku:
500 gramov jemného tvarohu alebo mascarpone (ja som dala pol na pol)
polovicu šálky práškového cukru
citrón – chemicky neošetrený (alebo použite citrónovú kôru od Dr. Oetker)
4 vajíčka
1 polievková lyžica hladkej múky alebo kukuričného škrobu (ja som dala Gustin od Dr. Oetker)
trochu čučoriedkového džemu
250 gramov čučoriedok
Na ozdobenie:
Šľahačka
polievková lyžica práškového cukru
čučoriedky na ozdobenie
mäta na ozdobenie
ja som dala aj maliny na ozdobenie
Čučoriedkový cheescake – postup:
1. Keksy alebo piškóty rozmeliete na múčku a pridáte k nej rozpustené maslo. V rukách z toho vypracujete hmotu, ktorú dáte na spodok tortového korpusu. Ten má byť vystlaný papierom na pečenie (ostriháte si papier podľa korpusu).
2. Korpus dáte upiecť na 170 – 180 stupňov na približne 10 minút.
3. Medzitým si môžeme pripraviť plnku. Tvaroh (alebo mascarpone) vyšľaháme spolu s cukrom, pridáme citrónovú kôru, citrónovú šťavu a následne pridáme vajíčka. Ja som dala žĺtka a bielka som vyšľahala do snehu a tak som ich pridala.
4. Nakoniec pridávame múku alebo kukuričný škrob, džem. Všetko dobre premiešame a nakoniec pridáme celé čučoriedky.
5. Takto pripravenú plnku vylejeme na pripravený a vychladnutý korpus.
6. Dáte upiecť do rúry na 170 – 180 stupňov na približne 1 hodinu. Koláč sa pečie vo vodnom kúpeli, aby neuschol, takže pridáte do rúry nádobu s vodou.
7. Koláč necháte vychladnúť a následne ho dáte ešte na 4 hodiny do chladničky. Ja ho pripravujem večer a zdobím ráno. 8. Na záver vyšľaháte šľahačku (môžete použiť aj čokoládovú polevu) a naukladáte ovocie.
Čítajte tiež: Čučoriedky – prečo ich milovať?
Čokoládová torta s ovocím – Recept
http://www.andawell.sk
- Váhy: 10 prekvapivých vlastností, ktoré musíte vedieť o tomto znamení!Váhy – znamenie zverokruhu, ktoré vládne od 23. septembra do 22. októbra, je pod záštitou planéty Venuša. Ak ste niekedy stretli človeka narodeného v znamení Váhy, možno vás fascinovala jeho šarmantná osobnosť. Avšak, Váhy sú oveľa viac! Objavte, čo robí narodených v tomto znamení výnimočných ľudí a prečo sú jedným z najzaujímavejších znamení zverokruhu. 1.… Čítať viac: Váhy: 10 prekvapivých vlastností, ktoré musíte vedieť o tomto znamení!
- Fantazijná dobrodružný príbeh Krkavčí kráľÚspešná slovenská autorka Kristína Brestenská má na svojom konte už osem kníh, hoci debutovala pomerne nedávno, v roku 2018. Jej doménou sú historické romanticko-dobrodružné príbehy. Veľký záujem čitateľov vzbudil aj jej prvý fantazijný román s názvom Srieň, Pochodeň a Temnota. Po troch rokoch dočkal pokračovania v podobe Krkavčieho kráľa, nového strhujúceho príbehu ťažko skúšaného kráľovstva… Čítať viac: Fantazijná dobrodružný príbeh Krkavčí kráľ
- Očistná kúra podľa lunárneho mesiacaKruhy pod očami, našednutá pleť bez jasu, telesná nepohoda a únava, ktoré vás sprevádzajú na každom kroku. Najvyšší čas naplánovať očistný program a telu i pleti dodať poriadnu dávku energie. Očistná kúra. Naše telo a pleť čas od času potrebujú dôkladné prečistenie a očistnú kúru, ktorá ich zbaví všetkých neduhov, pripraví ich na intenzívnu starostlivosť… Čítať viac: Očistná kúra podľa lunárneho mesiaca
- Tiramisu – to najlepšie ku kávičke – ReceptTiramisu je obľúbený nepečený taliansky recept, ktorý sa rozšíril do celého sveta. Dnes sa pripravuje v rôznych variáciách, z vajciami aj bez nich a tiež s akcentom na rozličné potravinové intolerancie. Tiramisu vyzerá na prvý pohľad zložitý na prípravu, aj preto som prípravu tohto dezertu trochu odkladala. Potom som sa do neho pustila a bola… Čítať viac: Tiramisu – to najlepšie ku kávičke – Recept
- Príďte si vychutnať najlepšiu kávu s príchuťou lásky. Kniha: Kaviareň Pumkin SpiceKniha: Kaviareň Pumpkin Spice je 1.diel novej série Prístav snov. Jeanie nikdy nevlastnila kaviareň. Je to však pre ňu vynikajúca príležitosť začať odznova, presne ako dúfala… Ak máte radi pohodové čítanie s vôňou kávy posypanej škoricou a množstvom romantiky, táto knižka je presne pre vás. Jeanie Ellisová nikdy nevlastnila kaviareň. Nielenže netuší, ako ju spravovať, no už… Čítať viac: Príďte si vychutnať najlepšiu kávu s príchuťou lásky. Kniha: Kaviareň Pumkin Spice