Tajomstvo najlepšieho Coleslawu odhalené! Stačí pár trikov a bude chutiť ako z reštaurácie

0
Coleslaw je obľúbeným šalátom, ktorý dokáže povýšiť každé jedlo na úplne novú úroveň. Či už si ho pripravíte k grilovanému mäsu, hamburgerom alebo ho podávate ako prílohu, jeho svieža a krémová chuť je neodolateľná. Ale ako si pripraviť ten pravý Coleslaw, ktorý si každý zamiluje?

Coleslaw je obľúbeným šalátom, ktorý dokáže povýšiť každé jedlo na úplne novú úroveň. Či už si ho pripravíte k grilovanému mäsu, hamburgerom alebo ho podávate ako prílohu, jeho svieža a krémová chuť je neodolateľná. Ale ako si pripraviť ten pravý Coleslaw, ktorý si každý zamiluje?

Máme pre vás recept na Coleslaw, ktorý zaručene zaboduje! Navyše sa s vami podelíme o tajné tipy na dokonalú chuť. Prečítajte si, ako na to.

Coleslaw: Ingrediencie:

500 g bielej kapusty (jemne nasekanej)
2 stredne veľké mrkvy (nastrúhané nahrubo)
1 malá cibuľa (jemne nasekaná, voliteľné)
150 g majonézy
2 PL bieleho jogurtu (alebo kyslej smotany, pre ľahšiu verziu)
1 PL cukru (podľa chuti)
2 ČL citrónovej šťavy (alebo jablčného octu)
1 ČL horčice
Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

  1. Príprava zeleniny:
    • Biela kapusta: Nakrájajte na veľmi tenké prúžky (ideálne pomocou kuchynského robota alebo ostrého noža).
    • Mrkva: Nastrúhajte nahrubo.
    • Cibuľa: Nakrájajte na drobné kúsky, ak ju používate.
  2. Príprava zálievky:
    • V miske zmiešajte majonézu, biely jogurt, cukor, citrónovú šťavu, horčicu, soľ a korenie. Miešajte, kým je zálievka hladká.
  3. Spojenie ingrediencií:
    • Zmiešajte kapustu, mrkvu a cibuľu vo veľkej mise.
    • Pridajte pripravenú zálievku a dôkladne premiešajte, aby bola zelenina rovnomerne obalená.
  4. Chladenie:
    • Nechajte šalát odležať v chladničke aspoň 30 minút, ideálne však 2–3 hodiny, aby sa chute spojili.

Tipy:

  • Ak chcete Coleslaw jemnejší, pred zmiešaním kapustu mierne osolte a nechajte 10 minút odstáť, potom ju jemne stlačte, aby pustila šťavu.
  • Na dochutenie môžete pridať trocha nasekaného kôpru alebo petržlenovej vňate.

Dobrú chuť! 😊

Ak chcete Coleslaw jemnejší, pred zmiešaním kapustu mierne osolte a nechajte 10 minút odstáť, potom ju jemne stlačte, aby pustila šťavu.
Ak chcete Coleslaw jemnejší, pred zmiešaním kapustu mierne osolte a nechajte 10 minút odstáť, potom ju jemne stlačte, aby pustila šťavu.

Andrea Hinková – Tarová, foto: http://www.canva.com

  • Upratovanie s octom: Prírodný čistiaci zázrak
    Ocot je nenahraditeľný pomocník pri upratovaní, ktorý si poradí so špinou, vodným kameňom aj baktériami. Tento prírodný čistič je ekologický, lacný a šetrný k zdraviu. Ako ho využiť pri bežnom upratovaní?
  • Traja chlapi a jedna žena. Šokujúci príbeh Layly a jej susedov!
    Prečo mať jedného chlapa, keď môžete mať až troch? Toto si povedala hlavná hrdinka knihy Kamaráti s výhodami od Lily Gold. Skvelá romantická komédia, ktorá ponúka svieži pohľad na moderné vzťahy prostredníctvom netradičného milostného príbehu.
  • Prichádza jar. Buďte na Veľkú noc kreatívna
    Blíži sa obdobie jari a Veľkej noci, a práve preto vám prinášam spolu s firmou KiK niekoľko inšpirácií na veľkonočný stôl. Prichádza jar, privítajte jar, farby, a svoju kreativitu a vytvorte si svieže veľkonočné prestieranie. Prichádza jar a tej dominujú pastelky Jar už pomaly klope na dvere. Krajina sa začína prebúdzať zo zimného spánku a odhaľuje nám príjemné… Čítať viac: Prichádza jar. Buďte na Veľkú noc kreatívna
  • Jarné bylinky, ktoré by ste mali zbierať
    Medzi najcennejšie jarné bylinky patria medvedí cesnak, púpava lekárska, žihľava dvojdomá, prvosienka jarná a podbeľ lekársky.
  • Medvedí cesnak recepty
    Vyhnali vás prvé slnečné lúče von a do lesa? Tak si možno okrem nového prílivu energie a znovunadobudnutej harmónie prinesiete aj vzácnu bylinku, ktorú nám lesy ponúkajú. A aby ste vedeli, čo robiť z touto vzácnou rastlinkou, nech sa páči medvedí cesnak recepty.  Názov medvedí cesnak vznikol na základe toho, že si medvede po zime… Čítať viac: Medvedí cesnak recepty

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.