Sýta rybacia polievka – Recept

2

Polievka padne dobre vždy. Neviete ale aká a na klasický vývar už chuť nemáte? Vyskúšajte rybaciu polievku zo pstruha alebo kapra, ktorá nielen výborne chutí, ale je aj výdatne sýta.

Ingrediencie na vývar:
1 cibuľa
1 zväzok petržlenovej vňate
2 mrkvy
2 petržleny
1 zeler
Celé čierne korenie
1,5 litra vriacej vody
500 g odrezkov z ryby napr. pstruh, treska, alebo mix

Príprava vývaru:
1. Mrkvu a petržlen pozdĺžne prekrojíme. Cibuľu a zeler rozrežeme na polovicu.

2. Zeleninu dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou, pridáme korenie, petržlenovú vňať a odrezky z ryby.

3. Privedeieme k varu a varíme cca 60 minút.

4. Následne vývar precedíme. Môžeme ho hneď použiť alebo zamraziť.

Ingrediencie na polievku:
2 biele cibule
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja
200 gramov mrkvy
200 gramov zeleru
100 gramov petržlenu
200 ml paradajkového pretlaku
500 ml rybacieho vývaru + voda
Pol lyžičky údenej papriky
Pol lyžičky mletej rasce
Soľ
Korenie
4 bobkové listy
500 gramov ryby – pstruh, kapor, alebo mix
Čerstvý koriander

Príprava polievky:

  1. Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky a restujeme na zohriatom oleji cca 5 minút. Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na menšie kocky a pridáme k cibuli. Zeleninu posypeme korením, mletou rascou,  údenou paprikou a chvíľu restujeme.
  2. Pridáme paradajkový pretlak, rybací vývar a rybu nakrájanú na väčšie kúsky. Ak sa nám zdá polievka hustá, pridáme ešte vodu.
  3. Všetko premiešame, osolíme, pridáme bobkové listy a varíme aspoň 30 minút, kým zelenina úplne nezmäkne.
  4. Keď je polievka hotová, bobkové listy vyberieme a servírujeme. Pred podávaním posypeme polievku nasekaným koriandrom.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.