Náročnosť: stredne náročné
Čas prípravy: asi 30 minút
Čas pečenia: asi 45 minút
Vystačí na: asi 4 porcie
Potrebujeme:
Na polievku:
- 500 g batátov (olúpaných a nakrájaných na kocky)
- 1 tekvica (olúpaná, bez jadier a nakrájaná na kocky)
- 1 PL tekutého medu
- 2 PL olivového oleja
- 2 cibule (nahrubo nakrájané)
- 3 pretlačené strúčiky cesnaku
- 1 l vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
- 1 zarovnanú KL mletej škorice
- 1 PL mletého muškátového orieška
- 100 g Crème fraîche Dr. Oetker
- čierne korenie a soľ podľa chuti
Ešte potrebujeme:
plech na pečenie s vyšším okrajom
ponorný mixér
Príprava:
1. Na prípravu polievky rozložíme na plech bataty s tekvicou. Pokvapkáme medom a 1 PL . oleja. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Čítajte tiež: https://andawell.sk/fanky-tvarohove-recept-aj-pre-zaciatocnikov/
Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Čas pečenia: asi 45 minút
2. Vo väčšom hrnci na oleji osmažíme cibuľu domäkka. Pridáme cesnak, vývar, škoricu a muškátový oriešok a asi 5 minút povaríme.
3. Pečené bataty s tekvicou vložíme do hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme dohladka. Pridáme Crème fraiche, dochutíme soľou a čiernym korením a krátko povaríme.
Tip: Podávame s ciabattou, ktorú môžeme tiež nakrájať na kocôčky a spolu s Crème
fraîche dozdobiť polievku na tanieri.
Čítajte tiež: https://andawell.sk/fazulova-polievka-recept-na-zahriatie/