Kedysi som mala pred pečením torty rešpekt. Potom som objavila recept na korpus, ktorý naozaj funguje. Len treba úplne do bodky dodržať postup. Korpus je potom krásne nadýchaný a ďalšie kreovanie torty je radosť. Tentokrát na mňa v obchode “vykuklo” gaštanové pyré a tak bola voľba jasná. Gaštanová torta.
Tak nech sa páči, recept na gaštanovú tortu.
Gaštanová torta – korpus
Potrebujeme:
6 vajec
240 gramov hladkej múky
250 gramov kryštálového cukru
štipka soli
6 lyžíc oleja
Postup:
Najprv si vymiešajte bielka s cukrom a štipkou soli. Dajte pozor, aby sa tam nedostal ani kúsok žĺtka, lebo ich nevyšľaháte. Správne vyšľahané bielka sú vtedy, keď nádobu otočíte a hmota zostane v mise.
Postupne pridávajte žĺtka, potom olej a nakoniec vmiešajte múku.
Takto pripravené cesto na korpus dajte do tortovej nádoby. Pečte na 180 C približne 45 minút.
Gaštanová torta – plnka
Potrebujeme:
Gaštanové pyré
Šľahačka
Marcarpone
Ak chcete cukor
Postup:
Vyšľahajte mascarpone ideálne v mixéri. V nádobe vymiešajte rozmrazené gaštanové pyré so šľahačkou.
Keď máte obidve zmesi pripravené, zmiešajte ich do pevnej hmoty.
Keď vám vychladne korpus, prekrojte ho na 3 časti. Na každú navrch dajte lekvár, rozotrite ho. Potom dajte plnku. A takto pokračujte aj pri druhej časti a ja potieram aj vrch.
Ozdobenie:
Toto je na vás. Ja som dala čokoládovú polevu, ale môžete dať aj čokoládu uvarenú vo vodnom kúpeli. Navrch som dala bobuľové ovocie a čokoládové tyčinky.
Je to jednoduché, však? Tak do pečenia priatelia.
Andrea Hinková – Tarová
Upravená foto: http://www.canva.com
Celý postup si pozrite tu:
Čítajte tiež:
- Dvaja známi kuchári prijali veľkú výzvu v pečení. Tieto recepty musíte vyskúšať
- Tajomné vianočné zvyky našich predkov. Ochráňte svoj domov a privolajte zázraky pomocou týchto jednoduchých zvykov
- Ako sa v zime starať o pleť? Vyberajte si výživnú textúru
- Zistite, čo vám osobný ročný cyklus chystá na rok 2025. Aký osud vás čaká?
- Povedzte si svoje áno! Je čas na sebalásku