Listy medvedieho cesnaku sú veľmi účinné a zdraviu prospešné. Medvedí cesnak rastie práve teraz a ponúka nám veľa možností, ako ho môžeme využiť v kuchyni. Najčastejšou prípravou je pesto. A práve pesto medvedí cesnak som použila pri príprave halušiek.
Nebudem hrať chrumkavú, halušky som si zjednodušila a použila hotové. Ponúkam vám preto dve verzie prípravy halušiek.
Halušky pesto z medvedieho cesnaku od Dr. Oetker
Potrebujeme:
Slovenské halušky
Pesto z medvedieho cesnaku. Ako si ho môžete pripraviť a potom vychutnávať počas celého roka? Pozri tu: Medvedí cesnak recepty
Na omáčku:
50 gramov masla
30 gramov hladkej múky
700 ml mlieka
150 gramov syru (nastrúhaného)
soľ, korenie
Postup:
1. Obsah vrecka vysypeme do mixéra a pridáme 200 ml vody. Premiešame, a necháme 3 až 5 minút odstáť.
2. Medzitým si dáme na šporák hrniec s vodou a soľou a počkáme, kým zovrie.
3. Cesto pretlačíme cez sitko na halušky (tzv. haluškovač) alebo nakrájame na doske na halušky a dáme do vriacej vody.
4. Keď halušky vyplávajú na povrch, precedíme ich, môžeme opláchnuť studenou vodou a nakvapkáme na nich olivový olej. Premiešame.
5. Pridáme pesto a poriadne premiešame, až kým nám nevzniknú krásne zelené a zdravé halušky.
Čítajte tiež: https://andawell.sk/halusky-s-novou-recepturou-recept/
Postup na omáčku:
1. Do hrnca dáme roztopiť maslo.
2. Do roztopeného masla dáme múku a poriadne premiešame tak, aby sme nemali žiadne hrudky – najlepšie metličkou.
3. Po častiach začneme pridávať mlieko. Vždy dobre premiešame.
4. Nakoniec ide strúhaný syr. Opäť dobre premiešame.
5. Pridáme soľ a korenie podľa svojej chuti.
TIP na servírovanie:
Do stredu taniera dáme halušky. Navrch nalejeme menšou žufánkou syrovú omáčku a úplne navrch ide slaninka.
Dobrú chuť.
Bonus:
Ako si pripraviť halušky – pesto medvedí cesnak
Potrebujeme:
300 gramov polohrubej múky
1 vajce
Soľ
100 ml vlažnej vody
Postup:
1. Najprv do misy rozbijeme vajce. Pridáme vlažnú vodu a soľ.
2. Potom pomaly pridáme múku, vznikne nám cesto, ktoré poriadne premiesime.
3. Zvyšný postup je rovnaký, ako v predchádzajúcom prípade.
- Jarný šalát na očistu tela: Svieži recept, plný vitamínov, ktorý si zamilujeteAk hľadáte recept, ktorý je jednoduchý, rýchly a zároveň podporí jarný detox, ste na správnom mieste. Predstavujeme vám jarný šalát s reďkovkami, špenátom, avokádom a citrónovým dresingom, ktorý sa hodí ako ľahký obed, večera alebo príloha k pečenému lososovi.
- Ako sa starať o pleť v lete: Tipy a triky pre zdravú a žiarivú pokožkuLetné mesiace sú časom, kedy naša pleť čelí mnohým výzvam. Intenzívne slnečné žiarenie, vysoké teploty a zvýšená vlhkosť môžu spôsobiť rôzne problémy, ako je spálenie od slnka, dehydratácia či akné. Aby ste udržali svoju pleť zdravú a žiarivú, je dôležité venovať jej špeciálnu starostlivosť. V tomto článku sa dozviete, ako sa starať o pleť v… Čítať viac: Ako sa starať o pleť v lete: Tipy a triky pre zdravú a žiarivú pokožku
- Vitamín U proti žalúdočným vredomVedeli ste, že vitamín U pomáha predchádzať žalúdočným a dvanástnikovým vredom? Je tiež skvelým pomocníkom pri podráždenej sliznici žalúdka, nadmernej produkcii žalúdočných kyselín a pri refluxe. Vitamíny sú esenciálne látky, ktoré naše telo potrebuje pre správne fungovanie. Jedným z menej známych, ale veľmi dôležitých vitamínov je U. Tento článok vám poskytne komplexné informácie o vitamíne U, jeho benefitoch, zdrojoch, dávkovaní a ďalších dôležitých aspektoch. … Čítať viac: Vitamín U proti žalúdočným vredom
- Ozempic: Zázračná tabletka, alebo len most k zmene? Recenzia knihy Johanna Hariho „Zázračné lieky“Kniha „Zázračné lieky“ od Johanna Hariho je strhujúce a mimoriadne aktuálne dielo, ktoré sa číta prakticky samo. Od prvých strán ma vtiahla vďaka Hariho majstrovskému štýlu písania a jeho schopnosti prepojiť komplexnú tému s hlboko osobným príbehom. Táto kniha ma presvedčila o tom, že ide o zásadné dielo pre každého, koho zaujíma obezita, naše zdravie a spoločenské vplyvy. A Ozempic.
- Piatok 13 – prečo máme strach z tohto dátumu?Je piatok 13 naozaj nešťastný dátum? Z numerologického hľadiska určite nie. Skôr mýty, povery a vysvetlenie rôznych udalostí prispievajú k tomu, že sa počas tohto dátumu vo Vesmíre zhmotňuje strach a ľudia si ho aj sami vedome či podvedome programujú. Psychológovia dokonca majú pomenovanie pre strach z tohto dátumu – saparaskavedekatriafóbia čiže špeciálna forma triskaidekafóbie. Poverám veríme vtedy, keď máme… Čítať viac: Piatok 13 – prečo máme strach z tohto dátumu?