Medvedí cesnak recepty

1

Vyhnali vás prvé slnečné lúče von a do lesa? Tak si možno okrem nového prílivu energie a znovunadobudnutej harmónie prinesiete aj vzácnu bylinku, ktorú nám lesy ponúkajú. A aby ste vedeli, čo robiť z touto vzácnou rastlinkou, nech sa páči medvedí cesnak recepty. 

Názov medvedí cesnak vznikol na základe toho, že si medvede po zime pochutnávali na tejto rastline a dobíjali si tak energiu, ktorú stratili počas zimného spánku.

Neskôr aj ľudia zistili, že listy medvedieho cesnaku sú veľmi účinné. Zbiera sa od konca marca do mája, ale najlepší je mladý. Konzumujú sa listy, cibuľka je tiež jedlá, ale nie je taká chutná.
Čítajte tiež: Halušky s medvedím pestom a syrovou omáčkou – Recept

Ako medvedí cesnak pôsobí?

Je to prírodný antioxidant, prírodné antibiotikum, obsahuje veľa vitamínu C.
Znižuje krvný tlak a podporuje trávenie. Odporúča sa pri jarných očistných kúrach.
Čítajte tiež: 7 rád, ako na jarný detox – podporte chudnutie


Využitie medvedieho cesnaku

Jeho využitie v kuchyni je rôznorodé. Môžete si ho nasekať a dať na chlieb. Môžete ho pridať všade tam, kam ide cesnak. Pridajte ho do špenátu aj šalátov. Možno ho usušiť a používať aj v zime.

Na tepelné spracovanie je vhodný ako pesto. To môžeme použiť na bagetky či na špagety.

Pesto:
Potrebujeme:
Medvedí cesnak ( 2 hrste)
Solené pistácie (80 g)
Syr Grana Padano (100 g)
Citrónová kôra
Med
Koreniny (soľ, čierne korenie, korenie 4 chutí)
Olivový olej

Postup:
Medvedí cesnak umyjeme a osušíme. Pridáme k nemu nastrúhaný syr, pistácie, citrónovú kôru, olivový olej a soľ. Všetko rozmixujeme a dochutíme medom, soľou a korením.

Polievka z medvedieho cesnaku

Potrebujeme:
Medvedí cesnak (2 hrste)
cibuľka
2 zemiaky
kokosová smotana
soľ
korenie

Postup:
Cibuľku smažte na oleji, pridajte na kocky pokrájané zemiaky a na väčšie kúsky nakrájaný medvedí cesnak. Osoľte a okorente podľa chuti, dochuťte domácou vegetou a zalejte približne litrom vody.

Potom, ako budú zemiaky mäkké, polievku rozmixujte ponorným mixérom. Následne pridajte na zahustenie a zjemnenie polievky asi poldeci kokosovej smotany, povarte ešte 5 až 10 minút. Podávajte posypané nadrobno pokrájaným medvedím cesnakom.

http://samanskesviecky.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.