Halušky s medvedím pestom a syrovou omáčkou – Recept

0

Nebudem hrať chrumkavú, halušky som si zjednodušila a použila hotové od Dr. Oetker. Ponúkam vám preto dve verzie prípravy halušiek.

Verzia s haluškami od Dr. Oetker

Potrebujeme:
Slovenské halušky od Dr. Oetker
Pesto z medvedieho cesnaku. Ako si ho vyrobiť? Pozri tu: https://andawell.sk/darcek-od-medvedov/
Slanina

Na omáčku:
50 gramov masla
30 gramov hladkej múky
700 ml mlieka
150 gramov syru (nastrúhaného)
soľ, korenie

Postup:
1. Obsah vrecka vysypeme do mixéra a pridáme 200 ml vody. Premiešame, a necháme 3 až 5 minút odstáť.

2. Medzitým si dáme na šporák hrniec s vodou a soľou a počkáme, kým zovrie.

3. Cesto pretlačíme cez sitko na halušky (tzv. haluškovač) alebo nakrájame na doske na halušky a dáme do vriacej vody.

4. Keď halušky vyplávajú na povrch, precedíme ich, môžeme opláchnuť studenou vodou a nakvapkáme na nich olivový olej. Premiešame.

5. Pridáme pesto a poriadne premiešame, až kým nám nevzniknú krásne zelené a zdravé halušky.
Čítajte tiež: https://andawell.sk/halusky-s-novou-recepturou-recept/

Postup na omáčku:

1. Do hrnca dáme roztopiť maslo.

2. Do roztopeného masla dáme múku a poriadne premiešame tak, aby sme nemali žiadne hrudky – najlepšie metličkou.

3. Po častiach začneme pridávať mlieko. Vždy dobre premiešame.

4. Nakoniec ide strúhaný syr. Opäť dobre premiešame.

5. Pridáme soľ a korenie podľa svojej chuti.

TIP na servírovanie:
Do stredu taniera dáme halušky. Navrch nalejeme menšou žufánkou syrovú omáčku a úplne navrch ide slaninka.

Dobrú chuť.

Bonus:
Ako si pripraviť halušky

Potrebujeme:
300 gramov polohrubej múky
1 vajce
Soľ
100 ml vlažnej vody

Postup:
1. Najprv do misy rozbijeme vajce. Pridáme vlažnú vodu a soľ.

2. Potom pomaly pridáme múku, vznikne nám cesto, ktoré poriadne premiesime.

3. Zvyšný postup je rovnaký, ako v predchádzajúcom prípade.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.