Halušky s medvedím pestom a syrovou omáčkou – Recept

1

Nebudem hrať chrumkavú, halušky som si zjednodušila a použila hotové od Dr. Oetker. Ponúkam vám preto dve verzie prípravy halušiek.

Verzia s haluškami od Dr. Oetker

Potrebujeme:
Slovenské halušky od Dr. Oetker
Pesto z medvedieho cesnaku. Ako si ho vyrobiť? Pozri tu: https://andawell.sk/darcek-od-medvedov/
Slanina

Na omáčku:
50 gramov masla
30 gramov hladkej múky
700 ml mlieka
150 gramov syru (nastrúhaného)
soľ, korenie

Postup:
1. Obsah vrecka vysypeme do mixéra a pridáme 200 ml vody. Premiešame, a necháme 3 až 5 minút odstáť.

2. Medzitým si dáme na šporák hrniec s vodou a soľou a počkáme, kým zovrie.

3. Cesto pretlačíme cez sitko na halušky (tzv. haluškovač) alebo nakrájame na doske na halušky a dáme do vriacej vody.

4. Keď halušky vyplávajú na povrch, precedíme ich, môžeme opláchnuť studenou vodou a nakvapkáme na nich olivový olej. Premiešame.

5. Pridáme pesto a poriadne premiešame, až kým nám nevzniknú krásne zelené a zdravé halušky.
Čítajte tiež: https://andawell.sk/halusky-s-novou-recepturou-recept/

Postup na omáčku:

1. Do hrnca dáme roztopiť maslo.

2. Do roztopeného masla dáme múku a poriadne premiešame tak, aby sme nemali žiadne hrudky – najlepšie metličkou.

3. Po častiach začneme pridávať mlieko. Vždy dobre premiešame.

4. Nakoniec ide strúhaný syr. Opäť dobre premiešame.

5. Pridáme soľ a korenie podľa svojej chuti.

TIP na servírovanie:
Do stredu taniera dáme halušky. Navrch nalejeme menšou žufánkou syrovú omáčku a úplne navrch ide slaninka.

Dobrú chuť.
Čítajte tiež: Veľkonočné nátierky – Recept

Bonus:
Ako si pripraviť halušky

Potrebujeme:
300 gramov polohrubej múky
1 vajce
Soľ
100 ml vlažnej vody

Postup:
1. Najprv do misy rozbijeme vajce. Pridáme vlažnú vodu a soľ.

2. Potom pomaly pridáme múku, vznikne nám cesto, ktoré poriadne premiesime.

3. Zvyšný postup je rovnaký, ako v predchádzajúcom prípade.

http://samanskesviecky.sk

1 komentár

  1. […] Názov medvedí cesnak vznikol na základe toho, že si medvede po zime pochutnávali na tejto rastline a dobíjali si tak energiu, ktorú stratili počas zimného spánku. Neskôr aj ľudia zistili, že listy medvedieho cesnaku sú veľmi účinné. Zbiera sa od konca marca do mája, avšak najlepší je mladý. Konzumujú sa listy, cibuľka je tiež jedlá, ale nie je taká chutná.Čítajte tiež: Halušky s medvedím pestom a syrovou omáčkou – Recept […]

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.