Morčací vývar s rezancami – recept

0

Preťažili ste si žalúdok počas vianočných sviatkov? Nech sa páči, ľahké recepty na odľahčenie žalúdka.

Morčací vývar s rezancami

Počet porcií: 4
Potrebujeme:

Vývar
2 litre vody
500 gramov morčacích dielov na polievku
1 cibuľu
40 gramov zeleru
1 petržlen
1 mrkvu
50 gramov póru
5 guľôčok nového korenia Kania
3 bobkové listy Kania
10 guľôčok čierneho korenia Kania
čerstvú petržlenová vňať

Polievka
3 lyžice masla
50 gramov karfiolu
½ lyžičky celej rasce Kania
50 gramov mrkvy
50 gramov petržlenu
50 gramov zeleru
1 cibuľu
morskú soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
3 lyžice hladkej múky
100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
40 gramov polievkových rezancov Combino
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup:
Vývar
1. Do studenej vody vložíme morčacie diely, očistenú koreňovú zeleninu, korenie a varíme približne 2,5 hodiny.

2. Hotový vývar precedíme a oberieme morčacie mäso, ktoré použijeme do polievky.
Tip: Vývar bude skôr hotový, pokiaľ ho pripravíme v tlakovom hrnci.

Polievka
1. V hrnci s rozohriatou lyžicou masla speníme ružičky karfiolu spolu s rascou dozlatista.

2. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen a cibuľu. Osolíme, podlejeme pripraveným vývarom a 1O minút varíme.

3. V menšom kastróle roztopíme dve lyžice masla.

4. Pridáme doň múku a za stáleho miešania na miernom plameni pražíme dotmava. Zmäknutú zeleninu zahustíme tmavou maslovou zápražkou a 15 – 20 minút povaríme.

5. Tesne pred dokončením prilejeme smotanu a pridáme obraté mäso z vývaru.

6. Nakoniec vložíme vopred uvarené rezance, podľa chuti dosolíme, dokoreníme a dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Zdroj receptu: Lidl

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.