Pri grile ešte zostaneme. Aspoň pokiaľ máme zásobu výborných receptov. Tentokrát potešíme milovníkov ľahkých a rýchlych jedál. Rozpáľte gril, podávajú sa kuracie placky.
Čas prípravy: 20 minút
Počet porcií: 2
Potrebujeme:
500 gramov kuracieho mäsa
2 lyžice citrónovej kôry
2 ks chilli papričiek
1 vajce
Zelené fazuľky
Anglickú slaninu
Olej
Gazdovský biely jogurt od Hollandie
Citrónovú šťavu
Chilli
Soľ
Čierne korenie
Postup:
1.Kuracie mäso rozmelieme alebo rozmixujeme.
2. Mäso zmiešame s citrónovou kôrou, na jemno nakrájanou chilli papričkou a vajcom. Osolíme a okoreníme.
3.Zo zmesi vytvoríme placky a grilujeme z oboch strán.
4.Fazuľky krátko zaparíme ponorením do horúcej vody a ihneď potom vložíme do ľadovej vody.
5. Slaninu nakrájame na drobné kostičky a na panvici orestujeme. Neskôr pridáme aj fazuľky.
6. Nakoniec pripravíme jogurtový dip. Zmiešame biely jogurt Hollandia so štipkou chilli, orestovanou slaninou a citrónovou šťavou.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR.